Over ’t wad

Henk Tameling

Henk Tameling leest voor uit zijn nieuwste bundel Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (Uitgave van FlevoMedia, Harlingen) Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden inspireren Henk Tameling (1952) tot het schrijven over zijn belevenissen op het wad. Jutten, wadlopen, strandkunst, strandwachten, eilandhoppen, dokter Deen, plastic soep en andere waddenonderwerpen.

maandag 11 juli, 2016 20:30

Voorleesavond 11 juli over ‘t wad, 20.30 uur, entree €5,-

Worden Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (2016) verbonden aan zijn ervaringen uit zijn verleden op de eilanden.

Hij vraagt zich af wat het is dat hem boeit aan het wad en waar de liefde voor de Waddeneilanden eigenlijk echt uit voortkomt. Zijn zoek- en speurtochten vormen de reis door het verleden en het heden van de auteur op zijn favoriete eilanden. Lees zijn belevenissen om uiteindelijk op het wad boven jezelf uit te stijgen.

Over de auteur

Henk Tameling publiceert wekelijks over zijn belevenissen op Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden op overtwad.wordpress.com. In 2015 verscheen zijn eerste columnbundel Geluksvogel. Het eilandgevoel van Terschelling. Een boek vol natuur, verdwijnende beroepen, plekken en liefde voor het Wad.

Als docent en (interim-) schoolleider is hij verbonden geweest aan onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en de Randstad. Tameling was directeur van de Waddenvereniging en uitgever van de boot-aan-bootkrant Over ’t wad en Terschelling Magazine.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/IMG_2429_%281%29.JPG

« terug naar de vorige pagina