Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid

Micha Wertheim

Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads Na een korte afwezigheid is Micha Wertheim terug op het cabaret podium. Zoveel is Duidelijk.

zaterdag 15 september, 2018 20:30

Wat ook duidelijk is, is dat we in duidelijke tijden leven. Het is steeds duidelijker wie de vijand is, en waar die zit. Het is ook duidelijk dat er fouten zijn gemaakt en wie de fouten heeft gemaakt is ook wel duidelijk. Nu de feiten duidelijk zijn wordt de oplossing ook steeds duidelijker. Maar voor alles echt helemaal duidelijk is, is er eerst nog: Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid.

NRC over de tweeluik ‘Ergens Anders’ en ‘Iemand Anders’ “Zijn afwezigheid in Ergens Anders was een brutale en radicale theatercoup en je kan niet anders vaststellen dan dat Wertheim historie schreef. Het was een samenzwering met zijn publiek die alle aanwezigen medeplichtig maakte. Het was ook de climax van zijn oeuvre, met titels als Voor Beginners en Voor Gevorderden tot aan Micha Wertheim Voor Zichzelf waarin hij al fulmineerde dat de wegblijvers het wel hadden begrepen. In dat opzicht was Ergens Anders een demonstratie van een tot in zijn uiterste consequente volgehouden kunstenaarshouding. Een houding die je verbluft achterliet.” “De voorstelling Iemand Anders is voor een belangrijk deel een terugblik en een toelichting bij Ergens Anders: waarom Wertheim het bedacht en hoe hij vervolgens werd geraakt door de boze reacties, de weglopers en de ‘gemene brieven’. De tegenstand wijt Wertheim aan de onwil van bezoekers om zich te laten betoveren.” “Al die machinaties maken Iemand Anders tot een bedrieglijk spel waarin fictie en werkelijkheid omstebeurt omklappen. De laatste omkering is dat Wertheim zegt dat het robotje misschien met iemand anders moet praten, een optimistische persoon uit het publiek, die vertelt over wat voor leuks hij de volgende dag gaat doen. En als verschillende bezoekers dat vervolgens ook echt doen op het podium, en we met zijn allen even geloven dat we en robot kunnen troosten, dan heeft de goochelaar, de cabaretier 2.0, zijn doel bereikt.”

De pers over Micha Wertheim voor Zichzelf:

Volkskrant (★★★★★): “Een duizelingwekkende voorstelling waarin hij het publiek op talloze manieren treitert, uitdaagt en op het verkeerde been zet. Onnavolgbaar en hilarisch. Fabelachtig mooi en uniek.” NRC (★★★★★): “In dit met academisch vernuft opgetrokken spiegelpaleis zet het genie Wertheim ook zichzelf op virtuoze wijze gevangen. Dit is een voorstelling waar je eindeloos op blijft kauwen. Chapeau.” Telegraaf (★★★★★): “Geraffineerd kat-en-muisspel. Wertheim sart, treitert, tergt en daagt uit. Voor Zichzelf is zo duivels goed, dit moet je gewoon gaan zien.” Trouw (★★★★): “Micha maakt een uiterst geraffineerde voorstelling. Een briljant opgezette verhandeling over kunst, leugen en waarheid.” Theaterkrant.nl (★★★★★): “Superieure Wertheim leidt publiek in zijn fuik. Deze idiote, ontregelende, treiterende en bizarre zoektocht naar zijn band met zijn publiek steekt fenomenaal in elkaar, kent briljante redeneringen, ontspoort magistraal en heeft een slot om te zoenen.” Parool (★★★★): “Micha Wertheim voor Zichzelf is een uitdagende, razendknap geconstrueerde zoektocht naar identiteit.”

Reserveren (0562) 451 154

Entree 15,-

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Micha_Wertheim_-_low_res_banner_voor_online_gebruik_-_Micha_Wertheim_Voor_alle_Duidelijkheid_-_fotograaf_Merlijn_Doomernik.jpg

« terug naar de vorige pagina