Boekpresentatie Waddenverhalen

Henk Tameling

Op 1 augustus presenteert Henk Tameling zijn nieuwste bundel waddenverhalen De Zwaardschede, Verhalen van het eiland (Flevomedia, Harlingen 2018)

woensdag 1 augustus, 2018 20:00

Over het boek: De Zwaardschede. Verhalen van het eiland (2018) beschrijft de midweek vakantie van journalist Rob Meier op zijn favoriete Waddeneiland. De zoektocht naar sporen uit het verleden van zichzelf en van zijn vader en zijn ontmoeting met Anneke en haar dochter Simone leiden tot verrassende inzichten. Nog nooit eindigde een vakantie van deze trouwe eilandgast zo verwarrend. De Zwaardschede geeft een inkijkje in het eilanderleven van vroeger en nu. Voor geregelde gasten van een Waddeneiland is deze novelle een feest van herkenning en ook nog eens een spannend boek. ‘Telkens als hij hier was had hij een dwangmatige behoefte om geen uur van de dag in de buitenlucht te willen missen. Dit was leven, dacht hij als stadsmens, de rest was schijn. Je ging je op een of andere manier loszingen van je andere leven vol verplichtingen, afspraken en de dominante drukte van de massa. Daar werd je geleefd, hier leefde je.’ Over de auteur De Zwaardschede is de derde verhalenbundel over het wad van Henk Tameling (1952). Eerder verschenen Geluksvogel. Het eilandgevoel van Terschelling (2015) en Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (2016).

Henk Tameling (1952) is als docent en (interim)schoolleider verbonden geweest aan onderwijsinstellingen in Friesland, Groningen en de Randstad. Tameling was directeur van de Waddenvereniging en uitgever van de boot-aan-bootkrant Over ’t wad en Terschelling Magazine.

Prijs €14,95, 160 pagina’s, verkrijgbaar op Vlieland, Terschelling, Harlingen en bij Flevo Media, Harlingen

Meer info: https://beleefdewadden.live
https://www.facebook.com/henktameling https://twitter.com/beleefdewadden

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/cover_de-zwaardschede-hres.jpg

« terug naar de vorige pagina