Aangeschoten wild (geanuleerd)

Dian Liesker (cabaret)

“Liesker probeert haar man onder de tafel te zuipen, vergeet de kinderen op bed te leggen en zou een oude hamster het liefst euthaniseren in de magnetron. Je gelooft het nog ook, want ze is een beetje vreemd, die Liesker. Vreemd en fascinerend. Betere eigenschappen kan een theatermaakster zich nauwelijks wensen.” - HET PAROOL

Reserveren (0562) 451154 Entree € 9,50

http://www.tvbtheaterproducties.nl/artiesten/dian-liesker

vrijdag 9 september, 2016 20:30

In 2010 won Dian de persoonlijkheidsprijs tijdens Cameretten. Vervolgens speelde ze haar eerste avondvullende voorstelling ‘Ik blijf verdomme hier!’ in de theaters. Met haar lied ‘Nooit meer dansen’- over de wanhoop die je als ouders voelt wanneer je kind iets overkomt en je je niet kunt verweren -haalde ze de landelijke media. Momenteel is Dian in de Nederlandse theaters te zien met haar tweede avondvullende theaterprogramma ‘Aangeschoten wild’. De premiere daarvan was op 6 en 7 januari 2016 in Theater Bellevue in Amsterdam.

Een vaste periode was Dian te beluisteren op Radio1 als wekelijkse huiscolumnist bij het programma De NieuwsBV. Dian was ook te zien in het BNN programma De Zeven Zeeën.

Over ‘Aangeschoten wild’ Cabaretier Dian Liesker heeft al 15 jaar ervaring als nieuwsverslaggeefster voor TV en brengt in ‘Aangeschoten wild’ beide carrières samen. In haar tweede avondvullende theaterprogramma vertelt ze, in haar kenmerkende droge stijl, pijnlijk grappige annekdotes van achter de schermen bij het journaal, maar ook over de duivelse dillema’s waar ze als nieuwsverslaggever soms voor komt te staan. ‘Aangeschoten wild’ toont aan dat Liesker een nieuws-verslaafde journaliste is die moet afkicken in haar achtertuin met alle gevolgen van dien. Ze pakt uit met idiote achtervolgingen, messcherpe typetjes, actuele grappen en hilarisch buigbare ledematen. Een beetje aangeschoten. Een tikkeltje wild.

“In een grijs verleden schreef een popjournalist van Rolling Stone over Bruce Springsteen: “I saw the future of rock&roll and his name is Bruce Springsteen. Na gisteren zou ik willen zeggen: “I saw the future of comedy and her name is Dian Liesker.”

Het Parool over ‘Aangeschoten wild’ “Liesker probeert haar man onder de tafel te zuipen, vergeet de kinderen op bed te leggen en zou een oude hamster het liefst euthaniseren in de magnetron. Je gelooft het nog ook, want ze is een beetje vreemd, die Liesker. Vreemd en fascinerend. Betere eigenschappen kan een theatermaakster zich nauwelijks wensen.”

Het Parool over ‘Aangeschoten wild’ “Als ze over haar priveleven praat, rijgen de zelfspot en twijfel zich op Kaandorpiaanse wijze aaneen. Maar haar maatschappelijke opinies zijn beduidend minder wankel”.

Dagblad van het Noorden over ‘Aangeschoten wild’ “Het wijntje, het snackje, de worp van een tweeling, ze vertoeft nog in de luwte van de cabaretroes, maar gaat deuren openen.”

Dagblad van het Noorden over ‘Aangeschoten wild’ “Wat leuk is aan Dian Liesker is dat ze een relativerende stabiliteit uitstraalt en geen moment de indruk verstigt dat ze interessant bezig is. Dat werkt.”

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/poster_klein.jpg

« terug naar de vorige pagina