Ramses Liederen - Solo

Guus Westdorp

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen,ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

vrijdag 29 mei, 2015 20:30

In zijn theaterconcert ‘Ramses-de liederen’ brengt pianist-zanger Guus Westdorp een muzikale ode aan het werk van Ramses Shaffy. Bekende liederen, maar ook minder bekende als ‘Ik laat jou niet voor de poort’ en ‘Ik ga met het circus mee’ komen voorbij. Guus pakt het repertoire van Shaffy bij de hand om er vervolgens een hele eigen klank aan te geven. Met een eigen stem en voorzien van nieuwe arrangementen en vrije improvisaties is ‘Ramses-de liederen’ iedere keer weer verrassend. Uitbundig en ingetogen voert Guus zijn publiek weer even langs de eindeloze grachten, in nachten vol eenzaamheid en verlangen en door velden van vurige liefdes. En dan lijkt het soms of Ramses weer door de zaal waart….

‘Verrassend, gedurfd, knap en confronterend. -Jacques J. D’ Ancona in Dagblad van het Noorden

‘Alle elementen om er een memorabel, intiem concert van te maken zijn meer dan voldoende aanwezig.’ - Het Parool


​​​​Guus Westdorp (‘61): pianist, zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver.

Studie: Kon. Conservatorium Den Haag (piano klassiek) en Rotterdams Conservatorium (zang lichte muziek)

Specialiteit: pianobegeleiding.

Werkte voor o.a.Toon Hermans, Liesbe​th List, René Froger, Vicky Brown, Lisa Boray, Mathilde Santing, Harry Slinger, Bruno Brel, Micheline van Hautem en Steve Ross (U.S.A.).

Composities o.a. ‘Blijf bij mij’ (Paul de Leeuw en Ruth Jacott 1993), leader ‘En de wind zong…’ documentaire Toon Hermans, ‘Paniek’ Kinderen voor kinderen 15, ‘Als je wilt leven’ Knoop in je zakdoek en de ’ Hymne van Delft’.

Hoogtepunten: New York Carnegie Hall 2007 concert met Olivia Stevens (Sweden), Eurovision Songcontest Bruxelles 1987 met Marcha, 1ste prijs Concours de la Chanson Alliance Française 1996, samenwerking met Toon Hermans t.b.v album ‘Als de liefde…’ 2000.
Concertreizen naar USA, Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Ierland, België.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ramses.png

« terug naar de vorige pagina