Liam Robinson geeft concert in Podium Vlieland

Liam Robinson

De Engelse folkzanger, trekzak-, en concertina speler Liam Robinson geeft op zondag 5 juni een avondvullend optreden in Podium Vlieland. Liam Robinson komt uit Lincolnshire aan de oostkust van Engeland..

zondag 5 juni, 2011 19:30

De Engelse folkzanger, trekzak-, en concertina speler Liam Robinson geeft op zondag 5 juni een avondvullend optreden in Podium Vlieland. Liam Robinson komt uit Lincolnshire aan de oostkust van Engeland. Hij geeft optredens, workshops en doet onderzoek op het gebied van traditionele muziek, liederen en dansen uit zijn gebied. Optredens en workshops gaf hij in Engeland, Europa en Noord-Amerika. Liam groeide op in het vissersdorp Grimsby, al op jonge leeftijd groeide zijn interesse voor muziek van de Visser mannen en zeelui. Zijn repertoire bestaat uit muziek van de oostkust van Engeland, en dan met name uit Lincolnshire en het gebied rond de rivier Humber.

Al een aantal maal eerder was Liam op Vlieland, hij nam er zijn eerste cd op in de Drijfhout studio van Nils Koster. Sindsdien is hij een aantal maal op Vlieland geweest. Hij deed een gastoptreden tijdens de Zomeravond show van Vlielands Fanfare en het Benefiet concert dan Jan Houter vorig jaar organiseerde voor Nepal.

Nu voor het eerst was er de mogelijkheid om een avond te vullen in Podium Vlieland. Hierbij wordt hij op gitaar begeleidt door Nils Koster, wie ook de background vocals zal verzorgen. Background vocals worden ook verzorgt door de Vlielandse Tjikkie van Houten. Tijdens het opnemen van Liam’s eerste cd miste hij een vrouwenstem in de refreinen. Zodoende werd Tjikkie, zingend in het zeevrouwenkoor, opgebeld of ze mee wilde zingen op zijn cd. De tijd om te repeteren was precies een halve dag. Zodoende presenteerde Liam enige tijd later in Engeland met trots een prachtige cd “With Background vocals by a woman called Tjikkie!!!!”.

Het optreden vindt plaats op zondag 5 juni om 20.30 uur in Podium Vlieland. Kaarten zijn voor €7,50 te bestellen aan de kassa van Podium Vlieland www.podiumvlieland.nl

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/hoofdplaat.png

« terug naar de vorige pagina