KATTERPILLAAR - Bruggenbouwer

KATTERPILLAAR

Friesland heeft een nieuwe verrassing in huis! De drie broers Van der Wal worden regelmatig vergeleken met grootheden als Crosby Stills Nash and Young, Bram Vermeulen, America en Boudewijn de Groot. Maar met een kenmerkende Friese Folky twist.

vrijdag 20 mei, 2011 19:30

In een gemoedelijke huiskamersfeer zingen Koas, Wouter en Jelmer hun eigen werk en vertellen ze over avonturen van vroeger en nu.

Dankzij hun omvangrijke oorspronkelijke repertoire en de aansprekende wijze waarop ze de liedjes brengen slepen de Katterbroeders je mee in een heel eigen wereld, waarin ze vele emoties bij je losmaken!

www.katterpillaar.nl

Anderen over Katterpillaar en Bruggenbouwer

Ze hebben zo’n eigen stijl, eigen geluid en verrassend repertoire. Absoluut een aanrader om eens te gaan kijken. (Folkert Janssens, www.hetommetje.nl)

Katterpillaar neemt compositorisch risico’s, verspringt binnen een nummer regelmatig van perspectief, toon en ritme, maar altijd lukt het om het geheel soepel te laten lopen. De liedjes klinken telkens toegankelijk. (Arjan Hut, Friesch Dagblad)

Samen zingen, dat is hun grote kracht. De close harmony-partijen komen er gesmeerd uit en laten de liedjes knap tot leven komen. (Jacob Haagsma, Leeuwarder Courant)

Ze hebben prachtige stemmen en hele leuke songs. Het klinkt echt heel veelbelovend. (Jaap Lampe, directeur Stadsschouwburg Haarlem)

Wat ik het knappe van Katterpillaar vind is dat ze niet kiezen voor het gemakkelijke succes maar voor ontwikkeling en groei in hun eigen stijl en genre. Dat is erg knap en ik denk dat ze heel ver kunnen komen. (Piter Wilkens, singer-songwriter)

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Katterpillaar_1.jpg

« terug naar de vorige pagina