Gerard Wortel draait er niet omheen

muziek

In zijn liedjesprogramma draait Gerard Wortel er bepaald niet omheen.


zaterdag 11 mei, 2019 20:30

Nu reserveren!

Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.
Deze troubadour, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard, weet als geen ander zijn publiek te bespelen en te bezingen.
 Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger.
 Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.
 De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. In zijn voorstelling zet Wortel het publiek graag op het verkeerde been.
 Zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in.
 En dat met teksten die er toe doen, met een grote taaldichtheid, en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn belevenis in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij de terreur van de e-biker bezingt. Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen. 
Kortom, Gerard Wortel is een man van uitersten die op een aandoenlijke, satirische en onderhoudende wijze er niet omheen draait.


Gerard Wortel meemaken is hilarisch, Wortel niet meemaken is een gemis.


www.gerardwortel.nl

Reserveren (0562) 451 154

Entree € 9,50

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Foto_flyer_2015-2016_gerardenbasstaan-gitaar2_gesneden.jpg

« terug naar de vorige pagina