FLUX

Flux

Flux, het alter ego van de Groningse zangeres/toetseniste Irene Wiersma, maakt wonderlijke Nederlandstalige popmuziek met surrealistische teksten. Liedjes als dromen, van licht ontregelende signatuur, die je meevoeren naar een dikwijls grimmige, veelal persoonlijke wereld vol controverse.
Entree 9.50 € / 5 € (met Great Wide Open festivalpas)

zondag 24 april, 2011 19:30

Nu reserveren!

Is popmuziek kunst? Als je naar Flux luistert vermoed je van wel. Niets elitairs, maar wel iets dat meer is dan gewoon een verzameling liedjes. Tekstuele pareltjes in een ontdekkingstocht door het muzikale landschap van Flux. Liedjes waar vertwijfeling en onrust uit spreekt, maar die ook kracht uitstralen.
Flux werkt af en toe in performanceverband samen met kunstenaars uit andere disciplines, maar richt zich nu voornamelijk op haar vijfkoppige band. De band bestaat behalve Irene (toesen/vocalen) uit
Durk van der Meer - toetsen
Ronald Kamphuis - gitaar
Ruurd-Jan de Meulder - bas
Corneel Canters - drums
Het debuutalbum, Pluimgewichten, verschijnt in oktober via De Coöperatie. Op 10-10-10 is de cd-presentatie in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam. Voorafgaand aan dit debuutalbum is een exclusieve EP verschenen met vijf akoestische liedjes. De titel van de EP is ‘Held op sokken’. De EP is volledig in eigen beheer gemaakt en opgenomen in de huiskamer van drummer Corneel. Alle cd-hoesjes zijn door Flux met de hand gemaakt en zijn voorzien van een eigen oplagenummer. Ieder exemplaar is dus uniek en met liefde in elkaar gezet. Het volledige album beloofd veel meer moois van deze talentvolle jonge Groningse en haar band.
‘Unieke muziek’ [3voor12]
‘Wonderlijke Nederlandstalige pop uit Groningen’ [Dagblad van het Noorden]
‘Flux klinkt zo eigen dat het nu al enkel met zichzelf vergeleken kan worden’ [Fret]

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Flux_Promofoto_1.jpg

« terug naar de vorige pagina