De Lammerentoer 2015 - aanstormend cabarettalent

Koningstheateracademie

Ieder voorjaar laat de Koningstheateracademie haar lammeren weer los. En dit jaar nemen ze ook de veerboot naar Vlieland. Studenten die talent hebben en nu leren er mee om te gaan. Creatieve, humorvolle geesten die over een aantal jaar niet meer te zien zijn in de kleine theaters maar de grote zalen vullen.

zaterdag 18 april, 2015 20:30

De Lammerentoer is dè cabaret-talententour van de Koningstheateracademie, de opleiding die verantwoordelijk was voor het klaarstomen van eigenzinnige talenten als Nathalie Baartman, Katinka Polderman, Jochen Otten, Pieter Derks, de Dames voor na Vieren, Louise Korthals en vele anderen. De Lammerentoer laat u de nieuwste aanwinsten zien. Talent dat staat te trappelen om de wei in te gaan.

Sinds mei 2012 is de Koningstheateracademie de enige Bachelor of Cabaret in Nederland. Een volwaardige HBO-opleiding tot cabaretier dus. Maar als het puntje bij het paaltje komt is er maar één plek waar een cabaretier het vak kan leren: Op het podium.

Daarom is er de Lammerentoer. De spelers zijn studenten en onlangs afgestudeerde studenten van de Academie. Verse lammeren dus, die dartelend in de wei leren om op eigen benen te staan. Er spelen drie lammeren (cabaretiers/acts) per voorstelling, twee voor en een na de pauze. Cabaretiers: Elke Vierveijzer, Matthias Valk en Andries Tunru. Presentatie: Lonneke Dost.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/lammerentoer1.jpg

« terug naar de vorige pagina