Benefitconcert voor door de vloed getroffen gebieden in Servië en Bosnië

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III geeft benefietconcert in Podium Vlieland voor slachtoffers watersnood Balkan

Vrijdag 23 mei, Podium Vlieland, aanvang 20.30 uur, toegang gratis, giften naar Giro 6251 hulpactie Rode Kruis

Meer info:

vrijdag 23 mei, 2014 20:30

Singer/songwriter Lucky Fonz III geeft vrijdag 23 mei een benefietconcert in Podium Vlieland voor de slachtoffers van de overstromingen in Servië en Bosnië. De toegang voor het concert is gratis. Bezoekers kunnen een zelf te bepalen bedrag doneren. De giften gaan naar Giro 6251 van het Rode Kruis.

Het benefietconcert is een initiatief van Podium Vlieland-directeur Bojan Bajic. Bojan is zelf afkomstig van de Balkan – hij vluchtte voor oorlogsgeweld – en weet hoe pijnlijk en moeilijk is om in een dag alles te verliezen. Hij weet ook hoe verzachtend en troostend hulp kan zijn op dat soort zware momenten. Samen met zijn vriend Lucky Fonz III organiseert hij nu een speciaal concert waarvan alle opbrengsten naar noodhulp voor de Balkan gaan.

Bosnië en Servië zijn de afgelopen week getroffen door de ergste overstromingen in meer dan een eeuw. Tienduizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten. Grote gebieden – een kwart van Bosnië – staan onder water, hele steden zijn geëvacueerd. De inwoners zijn vaak al hun bezittingen kwijt. Er is grote behoefte aan eten en kleding. Delen van Servië en Bosnië hebben geen elektriciteit.

Bij de overstromingen zijn tientallen doden gevallen. De verwachting is dat het dodental snel zal oplopen wanneer de ondergelopen gebieden weer toegankelijk zijn. Wanneer het waterpeil zakt, ontstaat het gevaar van aardverschuivingen. Door het water zijn ook landmijnen uit de Bosnische oorlog bloot komen te liggen. Het Nederlandse Rode Kruis is inmiddels een actie begonnen en heeft Giro 6251 geopend om noodhulp te kunnen bieden aan de getroffen gebieden.

Lucky Fonz III is al sinds zijn kindertijd vaste gast op Vlieland. In de afgelopen jaren is hij zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn plaat, ‘Hoe je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik heb een meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Vorig jaar verscheen zijn solo-album ‘All of Amsterdam’, met veertien Engelstalige songs.

Over Lucky Fonz III

 

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/10322766_755142431184261_6094978787721148650_n.jpg

« terug naar de vorige pagina