BENDER HAAST ZICH SUF

Bender

BENDER is een Haarlemse muziekgroep van liedjesmaker en zanger Bert Vissers, gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers. Eigenzinnige muzikanten die na verschillende muzikale omwegen doen wat ze ‘t allerliefste doen: mooie, eigen Nederlandstalige liedjes maken en spelen in kleine, intieme theaterzaaltjes. Vaak met z’n drieën, soms met één of meer gastmuzikanten.

LET OP: Voorstelling vindt plaats in de St. Nikolaaskerk!

zaterdag 2 april, 2011 19:30

Nu reserveren!

De liedjes van BENDER gaan veelal over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren, zoals ‘Morgenlicht’, een liedje dat geschreven is uit bewondering voor iedereen die zich niet door angst laat inperken:

“daar, daar waar ik nog steeds aarzel, overdenk wat ik verliezen kan, hol jij, zonder ook maar om te kijken, argeloos met open armen, het morgenlicht tegemoet”.

De teksten van Bert Vissers (niet verwarren met de beroemde cabaretier), zijn poëtisch van toon en spelen een bepalende rol in de muziek van BENDER. De karakteristieke, soms rauwe zang van Vissers, de chansonachtige melodielijnen en sobere arrangementen geven BENDER een eigentijds muzikaal gezicht. Goed te horen is dat arrangeur/gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers zich jarenlang gewijd hebben aan verschillende muziekstijlen, variërend van flamenco, latin, pop tot gipsy-jazz. De drie veertigers lijken met BENDER een nieuwe weg ingeslagen te zijn, waarbij de hang naar eenvoud en soberheid de boventoon voert. Een weg die, ook tot eigen verrassing leidt tot groeiende aandacht en optredens. Zoals het Parool over BENDER schreef: “wat goed is komt niet altijd snel”.

In februari 2010 gaf BENDER een eerste optreden in de Badcuyp in Amsterdam. In juni 2010 stond BENDER op het Oerolfestival en vanaf dat moment speelt de luisterliedjesformatie op podia in het hele land. Al vele keren is de demo-cd van BENDER in het afgelopen half jaar te horen geweest op nationale en regionale radiozenders. In 2011 zal BENDER haar debuut-cd presenteren. Een cd waar door velen reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Voor nieuws, contact, info en geluids- fragmenten van BENDER, zie www.bendermuziek.nl

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/bender.jpg

« terug naar de vorige pagina