BENDER

BENDER

BENDER TERUG OP VLIELAND MET LANGVERWACHT ALBUM!

Een jaar geleden stonden de drie mannen van Bender in de St Nikolaaskerk, op zaterdag 28 april 2012 staan ze met hun prachtige, sobere en sfeervolle luisterliedjes op het Podium Vlieland. Het belooft een bijzondere avond te worden, die bovendien in het teken zal staan van het in april a.s. uitkomende debuutalbum: “Voor het te laat is”.

zaterdag 28 april, 2012 19:30

De liedjes van de Haarlemse muziekgroep BENDER gaan over dingen waar we ons graag aan voorbij ‘haasten’, maar die, hoe hard je ook rent, eigenlijk niet te ontlopen zijn. Liedjes die raken en ontroeren, zoals ‘Morgenlicht’, een liedje geschreven uit bewondering voor iedereen die zich niet door angst laat inperken:
“daar, daar waar ik nog steeds aarzel, overdenk wat ik verliezen kan, hol jij, ?zonder ook maar om te kijken, argeloos met open armen, het morgenlicht tegemoet”.

De bijna poëtische en melancholieke teksten van Bert Vissers (niet verwarren met de beroemde cabaretier) spelen een bepalende rol in de muziek van BENDER. De karakteristieke, soms rauwe zang van Vissers, de chansonachtige melodielijnen en sobere arrangementen geven BENDER een eigentijds muzikaal gezicht. Voor de luisteraar is goed te horen dat arrangeur/gitarist Tom Bak en contrabassist Jos Caspers zich jarenlang hebben gewijd aan verschillende muziekstijlen, variërend van flamenco, latin, pop tot gipsy-jazz. Belangrijke inspiratiebronnen van Bender zijn Bram Vermeulen, Ramses Shaffy, Herman van Veen en Stef Bos.

BENDER treedt op in het hele land, op uiteenlopende podia: soms in een klein knus theater, dan weer in een prachtig oud kerkje of een podium tussen dichters. De drie veertigers lijken met BENDER een nieuwe weg te zijn ingeslagen, waarbij de hang naar muzikale eenvoud en soberheid de boventoon voert. Een weg die, ook tot eigen enthousiasme, leidt tot groeiende populariteit en optredens. Steeds vaker hoor je de muziek van Bender opn de regionale en nationale radio. Onlangs speelden ze nog live in het zondagavond radioprogramma van Sara Kroos.

In april 2012 presenteert BENDER haar debuut-cd waar velen al reikhalzend naar uitkijken. Voor nieuws, contact, info en geluidsfragmenten: www.bendermuziek.nl en Bender Face Book

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Benderbrieffoto.JPG

« terug naar de vorige pagina