Podium Vlieland, muziek overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Electric_Lady_%E2%80%93_Beatrice_van_der_Poel_300dpi.jpg

ELECTRIC LADY

 BEATRICE VAN DER POEL

Een ode aan Jimi Hendrix door BEATRICE VAN DER POEL

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/A5_JV_nieuw-1.jpg

JONG & VEELBELOVEND (“Mijn jaren 70”)

JAN ROT

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen,
Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij…”
In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium: “Zeker van frontman Jan Rot zullen we in de toekomst meer gaan horen.”

Lees verder »

De Voorspelling ..op zoektocht naar magische klanken..

Zonamak

Deze voorspelling wordt als volgt verwoord
Wanneer de ene broer de ander vermoordt
Dan zal de haven van Vlieland ontoegankelijk blijken
Volgen op deze broedermoord nog meerdere lijken
Als nogmaals een broer de hand aan de ander slaat
Waardoor de ongelukkige het leven laat
Dan is aan het lot niet meer te ontkomen
En zal de zee vrij door Vlieland stromen

De sage van Vlieland, het verhaal met muziek en film

Entree € 7,50 Reserveren(0562) 451-154

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Broeksma%2C_Anne_%28Merlijn_Doomernik%29_rechtenvrij.jpeg

Ballade van de kamerplant
, Poëzie & gitaar

Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poëzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poëzie van improvisaties vol dissonanten en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schilderportret.jpg

HET SPROOKJE VAN OOIT EN ALTIJD

Bep Schilder

In een historisch stadje langs een brede rivier groeit een meisje op met het syndroom van Asperger. Vader is hoogleraar (dogmatische) theologie. Moeder heeft een meer vrijzinnige achtergrond en is haar man en tien kinderen zeer toegewijd. Vanuit een onorthodoxe en authentieke levenshouding weet zij binnen het benauwende gereformeerde klimaat toch ruimte voor veel – uitbundig – plezier te scheppen. Op een ontwapenende manier neemt de auteur de lezer mee naar het oude donkere huis bij de middeleeuwse poort en het plantsoen daarachter. In de laatste hoofdstukken beschrijft zij haar belevenissen op een Iers schiereiland en het begin van een onstuimige liefdesaffaire…..

Met een bijdrage van dr. Els Blijd-Hoogewys,internationaal autismedeskundige, en tips voor kerkverlaters, ‘auties’ en andere gelukzoekers.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/douwebob.jpg

Pass it on

Douwe Bob

‘Keep your memories alive. What seems lost is still inside. Practice love until you master it. And pass it on.’ Uit: Pass It On ‘Bedenk zelf wat je waardevol vindt en deel dat vervolgens met gelijkgestemden’, dat is de boodschap van titelnummer Pass It On. Liefde vooral. Douwe Bob: ‘Ik ben geen zedenpreker, maar ik vind dat liefde en respect voor elkaar er de laatste jaren bekaaid van af komen. I

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/TimKnol.jpg

Soldier On - SOLO

Tim Knol

Tim Knol is terug met met zijn derde plaat, Soldier On. Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn nieuwe album. Tim produceerde de plaat zelf: ‘Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken. En ben ik enorm trots nu hij af is.’

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ramses.png

Ramses Liederen - Solo

Guus Westdorp

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen,ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/jeroen_kramer_5_foto_Anna_Theunissen.jpg

Miljoenen Idioten

Jeroen Kramer

JEROEN ZINGT EN SPEELT

Jeroen Kramer ontpopt zich als STAND-UP ZANGER

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Guus_en_Ernst.jpeg

‘Lied van mijn vader’

Ernst de Corte, Guus Westdorp

n ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden’. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Channah_CD_Persfoto.jpg

Syrup & Rain

Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt. De 28-jarige singer-songwriter heeft zich ontwikkeld tot een artiest met een geheel eigen sound. Haar warme, karakteristieke stem, begeleid door melodische composities geven Channah haar kenmerkende stijl, zoals die is terug te horen op haar debuutalbum Syrup & Rain, dat verleden jaar werd gepresenteerd in een overvol Paradiso. Eerder schreef Channah al met Anouk, Dennis Kolen en Ed Struijlaart, op dit album dragen Niels Geusebroek en Sandy Dane een steentje bij.

Syrup & Rain bevat veelal persoonlijke, autobiografische liedjes, waarin troost en aanmoediging een vaak terugkerend thema vormen.

Honderden optredens heeft Channah al achter de rug. Zij was onder andere te horen op Radio 1, 2 en 3FM, vele festivals, in het Concertgebouw en in New York.

“Als je als singer-songwriter het gemoed van de luisteraars kunt bespelen, al vanaf de eerste noten, kun je meer dan mooi zingen alleen.” - 3voor12

RESERVEREN (0562) 451154 Entree €9,50

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/lammerentoer1.jpg

De Lammerentoer 2015 - aanstormend cabarettalent

Koningstheateracademie

Ieder voorjaar laat de Koningstheateracademie haar lammeren weer los. En dit jaar nemen ze ook de veerboot naar Vlieland. Studenten die talent hebben en nu leren er mee om te gaan. Creatieve, humorvolle geesten die over een aantal jaar niet meer te zien zijn in de kleine theaters maar de grote zalen vullen.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/13063322-0.jpg

Unfamiliar Familiarities

Duo Robert Bosscher en Sophie Kuipers

Pianist Robert Bosscher en zangeres Sophie Kuipers keren na muzikale rondzwervingen over de wereld terug naar hun roots..

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/persfoto2.jpg

Constructed land

Cosmic U

De euforische baroque post-rockformatie Cosmic U uit Leeuwarden, gevormd rondom zangeres Hiltje Andringa tilt je met sferische, meeslepende geluiden op van de grond om je daarna met een klap weer op beide benen neer te zetten. Met speelse en indringende zang, rauwe melodieuze en bezwerende gitaarpartijen en zachte ongecompliceerde sferische soundscapes, neemt Cosmic U je mee naar een eigen wereld.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/293.jpg

Tijd voor Thee (Geanuleerd)

Roos Blufpand

‘De moeite waard om te ontdekken’ schrijft 3voor12 over dit nieuwe opkomende talent. In haar debuuttheatershow ‘Tijd voor Thee’ neemt Roos je vanachter de piano mee met haar eigen, jeugdige visie op het leven: het is helemaal niet erg om soms kwetsbaar te zijn!

Reserveren: (0562) 451-154 Entree € 12,50

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/AnneSoldaatFinal-4_preview.jpg

Anne Soldaat in Podium Vlieland

Anne Soldaat

Anne Soldaat is misschien wel het meest op zijn gemak met een gitaar in zijn handen. Niet spelen is geen optie. Na het verschijnen van zijn veelgeprezen solo-album In Another Life (2009) toerde hij met zijn eigen band, om direct daarna het fundament te leggen voor het grote succes van Tim Knol. Tijdens Tim’s zegetocht vond de meestergitarist ook nog eens de tijd om te touren met de dansvoorstelling ZOUT van het Rotterdamse gezelschap ‘Conny Janssen Danst’. En dan vergeten we nog Anne’s legacy in de legendarische gitaarband Daryll-Ann (1988-2004).

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Janne-schra-e1405087809419.jpg

Janne Schra en Ronald Snijders

Horizontoer

De ietwat onverwachte combinatie van zangeres Janne Schra en schrijver-theatermaker Ronald Snijders begeeft zich op het glibberige pad van het Nederlandstalige luisterlied. Een ode aan hun favoriete liedjes uit de vorige eeuw begeleid door de band EmCiBi.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/BarbaraBreedijkfotoRebkeKlokke.jpg

‘En hoe voelt u zich hierbij?!’

Barbara Breedijk

Kleinkunstenaar Barbara Breedijk speelt ‘En hoe voelt u zich hierbij?!’ Deze blonde onorthodoxe krullenbol zingt liedjes over de meest verrassende onderwerpen, terwijl haar gitaar en ukelele daar trouw achteraan kwispelen. Haar liedjes introduceert ze op een eigenzinnige en aanstekelijke manier aan het publiek!
Reserveren:(0562) 451-154
Entree €9,50

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/10322766_755142431184261_6094978787721148650_n.jpg

Benefitconcert voor door de vloed getroffen gebieden in Servië en Bosnië

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III geeft benefietconcert in Podium Vlieland voor slachtoffers watersnood Balkan

Vrijdag 23 mei, Podium Vlieland, aanvang 20.30 uur, toegang gratis, giften naar Giro 6251 hulpactie Rode Kruis

Meer info:

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/zang_salon.jpg

Zang Salon

Wilma Paalman

Een speciale editie van de Talk Salon

Op zondag 18 mei vindt er in het podium Vlieland, op het mooie Waddeneiland Vlieland, een speciale editie van de Talk Salon plaats. De Zang Salon.

Uw gastvrouw en zangeres van de Zang Salon is Wilma Paalman. Ze zal op de piano worden begeleidt door de pianist Michiel Brinkmann.

Tijdens de Zang Salon brengt zangeres Wilma Paalman de prachtige liederen uit de eerdere Talk Salons ten gehore, gecombineerd met verrassende videofilms.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Talk_Salon_pers2.jpg

Tegen Wie zal ik vandaag eens praten?

Talk Salon

Een interactieve infotainment met Wilma Paalman

Op zaterdag 17 mei 2014 vindt er in het podium Vlieland, op het mooie Waddeneiland Vlieland, een speciale editie van de Talk Salon plaats. Het onderwerp van deze Talk Salon is:

Tegen Wie zal ik vandaag eens praten?

Een opmerkelijke tekst! Zeker als je weet dat de tekst 2000 jaar voor Christus is geschreven in het Oude Egypte. Voor de meesten van ons geen onbekende vraag op één of meerdere momenten in ons leven.

Lees verder »
https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/AP_Hendriksma_Martin_2_%28c%29_Keke_Keukelaar_TerVerzending.jpg

Lezing over Britse goudschip de Lutine

Martin Hendriksma

Op 9 oktober 1799 verging het Britse goudschip de Lutine op drie zeemijl uit de kust van het eiland Vlieland. Hoe kon een schip onderweg naar Hamburg zo dicht onder de Nederlandse kust geraken? Wat gebeurde er met de mysterieuze enige overlevende doe daags na de ramp door Vlielander loodsen van boord werd gehaald? En: waar bleef het goud? Het komt allemaal aan bod in de lezing die Martin Hendriksma op donderdagavond 8 mei op uitnodiging van de cultuur-historische vereniging Eylandt Flielandt zal geven in Podium Vlieland.

Lees verder »

Pagina 4 van 7 - ⟨ Eerste  < 2 3 4 5 6 >  Laatste ⟩