Vrij Zwemmen

Podium Vlieland presenteert:

De mooiste zwemverhalen

Eén eiland, drie dagen, zes films, één lezing
24 t/m 26 februari

vrijdag 24 februari, 2023 19:30

We gaan een weekend zwemmen! In zes films duiken we in het zwembad, plonzen we in meren en rivieren om uiteindelijk via Het Kanaal de oceaan te bereiken. Van een lieve coming-of-age film tot een ontroerende documentaire en van een heerlijke feelgoodkomedie tot een magische animatiefilm. Via de mooiste zwemverhalen reizen we van zoet naar zout.

Alle films zijn uitgezocht in samenwerking met schrijfster en openwaterzwemster Kirsten van Santen. Zij geeft op zaterdag een lezing over haar boek ‘Water pakken’ en leidt samen met programmeur Adwin de Kluyver de films steeds in. Uiteraard is er tussendoor ook alle tijd om zelf een wetsuit aan te trekken en een stukje te gaan zwemmen vanaf het Vlielander strand. Alle films vindt u op onze website onder het kopje agenda.

Kirsten van Santen is kunstjournalist en cultureel antropoloog. In haar lovend ontvangen boek ‘Water pakken’ zwemt ze kriskras door Nederland, van chloorbaden, via rivieren en plassen naar de open zee, op zoek naar badgasten, waterwezens en vergeten zwemhelden. In haar lezing zal ze ingaan op het water als magische plek. Want wie zwemt, bevrijdt zich van de dagelijkse beslommeringen, sleur en conventies. In die zin is zwemmen een ontsnapping en zijn zwemmers vrije geesten die zich in een betoverend en bij vlagen angstaanjagend parallel universum begeven waarin alles vloeibaar wordt.

Podium Vlieland biedt een aantrekkelijk arrangement aan bij drie uitstekende hotels – Het Vlielandhotel, Hotelletje de Veerman en Hotel Zeezicht. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €209 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €39,50 voor een eenpersoonskamer.

30 procent korting op boottickets!
Bezoekers van dit filmweekend krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Wacht met reserveren van de overtocht op de kortingscode die wij u na betaling van het arrangement toesturen. Na ontvangst van de code kunt u de bootreis boeken via www.doeksen.nl.

Tijdschema film- en boekenweekend Vrij Zwemmen
24 t/m 26 februari

Vrijdag
19.30 uur (groep A), 21.30 uur (groep B)
23.00 uur (groep B)

Zaterdag
10.00 uur (A), 12.00 uur (B)
14.00 uur (A), 16.30 uur (B)
19.30 uur (A), 21.30 uur (B)
23.15 uur (A)

Zondag
11.00 uur (B), 14.00 uur (A)

 

Voor deze filmarrangementen hebben we ook een aantal losse film passe-partouts beschikbaar. Voor mensen die elders op het eiland verblijven maar wel graag mee willen doen aan het filmarrangement. Interesse? Neem dan contact op met festivals@PodiumVlieland.nl.

Tip: Vindt u het arrangement te kort?
Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland.
Geeft dit duidelijk aan in uw aanvraag.

Podium Vlieland boekt deze Filmarrangementen i.s.m. op-Vlieland.nl & BoekingsAssistent
boekingskosten € 15,= per boeking.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Undine_st_1_jpg_sd-low.jpg

« terug naar de vorige pagina