Op expeditie

Podium Vlieland presenteert:

De mooiste avonturenverhalen

Eén eiland, twee schrijvers, drie dagen, zes films
25 t/m 27 februari

vrijdag 25 februari, 2022 19:00

We gaan een weekend op expeditie. In zes films klimmen we naar grote hoogtes, zeilen we over de oceanen en reizen naar de koude uiteinden van de aarde. Schrijvers Toine Heijmans en Adwin de Kluyver leiden de films in en geven elk een lezing. Alle films vindt u op onze website onder het kopje agenda.

Adwin de Kluyver neemt in ‘Niemandsland’ de lezer mee op een meeslepende literaire ontdekkingsreis richting de Zuidpool. In een korte lezing zal hij vertellen over het heroïsche tijdperk van de Antarctische ontdekkingsreizen en over zijn eigen zeiltocht naar Antarctica. Toine Heijmans vertelt in zijn roman ‘Zuurstofschuld’ het adembenemende verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Tijdens zijn lezing zal Heijmans vertellen over wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen.

Mocht er in februari nog sprake zijn van 1,5 meter regels dan gaan we tijdelijk op twee locaties films kijken – in Podium Vlieland en brouwerij Fortuna Vlieland. Fortuna Vlieland is gelegen op een spectaculaire plek in de duinen aan de Fortweg, op 5 minuten fietsen van het dorp. De foyer biedt een breedbeeldpanorama op het duinlandschap, de Noordzee en de Waddenzee, vanuit de verte knipoogt de Brandaris. De zaal van Fortuna Vlieland is van alle bioscoopgemakken voorzien. We hopen natuurlijk wel dat in het nieuwe jaar de 1,5 meter-regels weer worden afgeschaft, want dan kijken we als vanouds gezellig tot in de late uurtjes met elkaar film in de warme, rode zaal van Podium Vlieland.

Mocht er ten tijde van dit festival nog sprake zijn van een avondlockdown dan bieden wij een aangepast dagprogramma aan met in de midweek zes films en in het weekend vijf films. Alle hotels hebben bij een sluitingstijd van 17.00 uur afhaal- en bezorgmogelijkheden om toch nog gezellig en lekker te kunnen eten.

Vragen over de coronamaatregelen? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen

Podium Vlieland biedt een aantrekkelijk arrangement aan bij vier uitstekende hotels – Het Vlielandhotel, Hotel Doniastate, Hotelletje de Veerman en Hotel Zeezicht. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €199 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €39,50 voor een eenpersoonskamer.

30 procent korting op boottickets!
Bezoekers van dit filmweekend krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Wacht met reserveren van de overtocht op de kortingscode die wij u na betaling van het arrangement toesturen. Na ontvangst van de code kunt u de bootreis boeken via www.doeksen.nl.

Voor deze filmarrangementen hebben we ook een aantal losse film passe-partouts beschikbaar. Voor mensen die elders op het eiland verblijven maar wel graag mee willen doen aan het filmarrangement. Interesse? Neem dan contact op met festivals@PodiumVlieland.nl.

Tip: Vindt u het arrangement te kort?
Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland.
Geeft dit duidelijk aan in uw aanvraag.

Podium Vlieland boekt deze Filmarrangementen i.s.m. op-Vlieland.nl & BoekingsAssistent
boekingskosten € 15,= per boeking.

Tijdschema film- en boekenweekend Op Expeditie
NB in geval van 1,5 meter regel en avondlockdown dan kijkt groep A in Podium en grep B in Fortuna. We stellen dan een aangepast dagprogramma samen.

Vrijdag 25 februari
19.00 uur (groep A) en 21.45 uur (groep B)
23.55 uur (B)

Zaterdag 26 februari
10.00 uur (A) en 12.30 uur (B)
15.00 uur (A) en 17.00 uur (B)
19.00 uur (A) en 21.30 uur (B)
23.30 uur (A)

Zondag 27 februari
11.00 uur (B) en 13.45 uur (A)

« terug naar de vorige pagina