Naar De Wildernis

Roots Magazine, de Waddenvereniging en Podium Vlieland presenteren:

De mooiste films uit de natuur

Eén eiland, drie dagen, zes films
3 t/m 10 maart
een midweek en een weekend

vrijdag 3 maart, 2023 19:30
woensdag 8 maart, 2023 21:15

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Met het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur biedt Podium Vlieland een ideale combinatie van natuur en cultuur.

Samen met de mooiste bioscoop van Nederland organiseren Roots Magazine en de Waddenvereniging al een aantal jaar met veel succes ieder voorjaar filmweekenden op Vlieland. En voor iedereen die het eiland doordeweeks voor zichzelf wil hebben organiseren we deze keer ook een midweek. Speciaal voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen – denk aan films als ‘Into the wild’ en documentaires als ‘Silence of the Tides’ - hebben we een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur. De filmtitels vindt u op onze website onder het kopje agenda.

Podium Vlieland, Roots Magazine en de Waddenvereniging bieden een aantrekkelijk arrangement aan bij vijf uitstekende hotels – Het Vlielandhotel, Hotelletje de Veerman, Hotel De Wadden, Badhotel Bruin en Hotel Zeezicht. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €209 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €39,50 voor een eenpersoonskamer.

30 procent korting op boottickets!
Bezoekers van dit filmweekend krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Wacht met reserveren van de overtocht op de kortingscode die wij u na betaling van het arrangement toesturen. Na ontvangst van de code kunt u de bootreis boeken via www.doeksen.nl.

Speciaal voor leden van de Waddenvereniging
Speciaal voor leden van de Waddenvereniging is er tijdens het 3-daagse filmfestival de mogelijkheid om ook van het eiland te proeven. Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland organiseren we een gratis rondleiding en proeverij bij brouwerij Fortuna Vlieland (normale prijs €15,- per persoon). Sinds een paar jaar stoppen de brouwers van Fortuna op de rand van zand en zee de smaken van het eiland in een flesje. De combinatie van puur duinwater en eilander ingrediënten heeft al een aantal zeer geslaagde smaakcombinaties opgeleverd. Enkele blaadjes duizendblad geven de Island Ale een kruidige afdronk, een beetje zeewier zorgt bij het Duin Blond voor een ferme schuimkraag. Tijdens de rondleiding ontdekken we hoe eilander planten en vruchten als het geneeskrachtige duizendblad, honingklaver, rozenbottels en zeesla smaak geven aan het Vlielander bier. Rondleiding is mogelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Deelname aan de proeverij vanaf 18 jaar. Geef bij uw boeking uw lidnummer van de Waddenvereniging op, dan is de rondleiding met proeverij geheel gratis. Eerst lid worden van de Waddenvereniging? Meld u dan hier aan.

Tussen de films het wad op
Ooit op de bodem van de zee gestaan? Twee keer per dag valt de Waddenzee droog en heb je de kans om over de bodem van onze eigen ‘wildernis’ te lopen. Als het getij meezit kunnen we even het wad op. Zo niet dan bekijken we samen met een gids van de Waddenvereniging de wondere waddenwereld vanaf de dijk. Na afloop eten we in Podium Vlieland de geraapte oesters. Er is plaats voor 20 deelnemers per keer. Intekenen tijdens festival via balie Podium Vlieland.

Aanvangstijden midweek Naar De Wildernis

Midweek

Woensdag 8 maart
21.15 uur

Donderdag 9 maart
10.30 uur
12.45 uur - wadexcursie
14.00 uur - rondleiding brouwerij (gratis voor leden Waddenvereniging)
16.00 uur
20.30 uur

Vrijdag 10 maart
10.30 uur
14.00 uur

Voor deze filmarrangementen hebben we ook een aantal losse film passe-partouts beschikbaar. Voor mensen die elders op het eiland verblijven maar wel graag mee willen doen aan het filmarrangement. Interesse? Neem dan contact op met festivals@PodiumVlieland.nl.

Tip: Vindt u het arrangement te kort?
Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland.
Geeft dit duidelijk aan in uw aanvraag.

Podium Vlieland boekt deze Filmarrangementen i.s.m. op-Vlieland.nl & BoekingsAssistent
boekingskosten € 15,= per boeking.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/The-Velvet-Queen_st_1_jpg_sd-low.jpg

« terug naar de vorige pagina