Het hogere Noorden

Podium Vlieland presenteert:

Verhalen rond de poolcirkel

Eén eiland, drie dagen, vijf films

vrijdag 7 juli, 2017 22:30

Prachtige filmische landschappen en ijskoude, ontroerende verhalen. Om af te koelen van de zomerhitte organiseren we op veler verzoek een filmweekend met als titel ‘Het hogere Noorden’. In vijf speelfilms en documentaires maken we een reis langs de poolcirkel, langs kleine gemeenschappen die te midden van de grote, eindeloze natuur een bestaan hebben opgebouwd. Overdag kijken we film in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland en ‘s avonds is er een openluchtvoorstelling in de duinen.

De films variëren van een gortdroge tragikomedie tot een aangrijpend avonturenverhaal en van een poëtisch reisverslag tot een hartverwarmende documentaire. Een groep eenzame Noorse mannen vindt troost in een zangkoor, twee IJslandse broers zijn elkaars buren maar praten al veertig jaar niet met elkaar, een gestrande piloot onderneemt een tocht door de wildernis met een Inuït-vrouw, een groep wetenschappers landt met een zeilschip in een nog nooit eerder bezochte baai op Groenland. Tussen de films door geeft schrijver Adwin de Kluyver een lezing over zijn boek over een Nederlandse poolheld. Vanwege de grote belangstelling is dit filmweekend een herhaling van het programma van november 2016.

Voor dit filmweekend kunt u kiezen uit twee arrangementen. Slaapt u in een comfortabele hotelkamer of in een ingerichte tent in de duinen? We hebben ook nog een leuk extraatje: ter gelegenheid van het thema ‘Het hogere Noorden’ is het boek Terug uit de Witte Hel van Adwin de Kluyver bij de prijs inbegrepen. Deelnemers ontvangen op Vlieland een exemplaar.

Podium Vlieland biedt twee aantrekkelijke arrangementen voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk toegang tot alle films voor €179 per persoon (Hotel Zeezicht) op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €25 voor een eenpersoonskamer.

Of twee overnachtingen in een comfortabel bed in een volledig ingerichte De Waard-tent (type Vergrote Zilvermeeuw, compleet met keuken, gas en elektra) op kampeerterrein Stortemelk, een huurfiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films voor slechts €149 per persoon op basis van minimaal twee personen per tent. Slaapt u met vier personen in een tent dan kost dit arrangement €139. Een slaapzak, kussensloop, hand- en theedoek kunt u zelf meenemen. Of huren via www.linnenservicevlieland.nl of www.visitvlieland.com. Langer blijven? Voor €25 per persoon kunt u uw verblijf een nacht verlengen.

Zelf verblijf regelen in hotel, appartement, eigen tent of huisje kan ook. Een los passe-partout voor het filmfestival, inclusief boek, kost €70.

Let op: Bij het boeken van het arrangement kunt u kiezen uit een A-schema en een B-schema, elk met eigen aanvangstijden. De schema’s zijn zo opgesteld dat alle deelnemers ruim de tijd hebben om heerlijk lang te wandelen of te fietsen, rustig uit eten te gaan of uitgebreid te borrelen.

Poolfilmweekend
Aanvangstijden
Vrijdag 7 juli
22.30 uur in zaal 2 (openluchtbioscoop)

Zaterdag 8 juli
11.30 uur in zaal 1
16.00 uur lezing in zaal 1
17.00 uur in zaal 1
22.30 uur in zaal 2 (openluchtbioscoop)

Zondag 9 juli
11.15 uur in zaal 1

Hotel Zeezicht
ligt aan het begin van het dorp op enkele honderden meters van Podium Vlieland, bij de veerboot en met uitzicht op de Wadden. Hotel Zeezicht beschikt over een sfeervol restaurant met speciaal voor dit weekend een heerlijk filmdinner.
Filmweekendprijs € 179,= pp, 2p-kamer
Alleenreizende toeslag € 25,=, 1p-kamer.
Weekend te kort? Extra nacht: € 49,= p.p.p.n.

Huurtent op Stortemelk
Kampeerterrein Stortemelk ligt in de duinen direct aan het Noordzeestrand.
Filmweekendprijs € 149,= pp, 2p in de tent
Alleenreizende toeslag € 25,=, 1p in de tent.
Weekend te kort? Extra nacht: € 25,= p.p.p.n.

Podium Vlieland presenteert:

Filmweekend Het Hogere Noorden      

vrijdag 07 juli - zondag 09 juli 2017
programma A programma B
Boek NU
Hotel Zeezicht
Programma A
Boek NU
Hotel Zeezicht
Programma B
Boek NU
Huurtent op Stortemelk
Programma A
Boek NU
Huurtent op Stortemelk
Programma B

Podium Vlieland boekt deze Filmarrangementen i.s.m. op-Vlieland.nl & BoekingsAssistent
boekingskosten € 10,= per boeking.

Tip: Vindt u een weekend te kort?
Dan kunt u meestal ook eerder komen of langer blijven om extra te genieten van Vlieland.
Geeft dit duidelijk aan in uw aanvraag.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/The_snow_walker.jpg

« terug naar de vorige pagina