Gratis filmavond voor eilanders in Zaal 2

Gemeente Vlieland, Staatsbosbeheer, Waddenvereniging, Waddenacademie, Doeksen en Provincie Fryslân presenteren:

Op donderdagavond 4 juli vindt er een speciale vertoning voor eilanders plaats in de openluchtbioscoop (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium). Tijdens de hele zomervakantie is er voor alle eilanders en badgasten drie keer in de week een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2. Om dat te vieren, trappen we af met een speciale voorstelling voor eilanders.

donderdag 4 juli, 2019 22:30

Er staan die avond twee films op het programma. Als voorfilm de korte documentaire ‘Een inkijkje in het leven van de eilanders’, met daarin de nodige Vlielander beelden en onderwerpen. Als hoofdfilm vertonen we een vrolijke Canadese komedie over de bevolking van een klein eiland die een huisarts proberen te verleiden zich op het eiland te vestigen om zo het voortbestaan van de gemeenschap te garanderen. Elsje de Ruijter, wethouder van cultuur, zal de gratis openluchtbioscoop officieel openen.

Tijdens de zomervakantie organiseren Staatsbosbeheer, de Waddenvereniging, de Waddenacademie en Podium Vlieland – met steun van de Gemeente Vlieland, Rederij Doeksen en Provincie Fryslân – voor alle eilanders en badgasten iedere dinsdag, donderdag en zaterdag een gratis toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Op het programma staan speelfilms en documentaires waarin echte eilander onderwerpen centraal staan: de relatie tussen mens en natuur, de invloed van toerisme en de leefbaarheid op de eilanden. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, ontroerende verhalen, best wel veel bos en nogal wat Wad. Iedere donderdag is er voordat de film begint een gratis lezing of excursie.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/57641-GRAND_SEDUCTION_-_Program_Book_-_TIFF_2013.jpg

« terug naar de vorige pagina