Gratis excursies met de wadgidsen van de Waddenvereniging

Podium Vlieland en de Waddenvereniging presenteren:

In de zomervakantie is er iedere donderdag voordat de film in de openluchtbioscoop begint een gratis activiteit. Op donderdag 25 juli en 15 augustus staat er een excursie met wadgidsen van de Waddenvereniging op het programma.

donderdag 25 juli, 2019 20:00
donderdag 15 augustus, 2019 19:30

De excursies beginnen bij Zaal 2. Op 25 juli is de aanvang 20.00 uur, op 15 augustus 19.30 uur. Na de excursie wordt een film vertoond over de Waddennatuur. Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). Belangstellenden moeten zich van tevoren opgeven voor deze excursies (vanwege een maximumcapaciteit van de groepen deelnemers). Intekenen kan op een lijst die hangt bij Podium Vlieland in de Dorpsstraat.

De wadgidsen bieden deze donderdagen twee spannende excursies aan. Ontdek wat er leeft aan de rand van het Noordzeestrand en ga met een gids van de Waddenvereniging mee op sleepnetexcursie. Iedereen kan vanaf het strand helpen met het voorttrekken van het net. Na 50 meter slepen, trekken we het net op het strand. Heremietkreeftjes, allerlei soorten visjes, garnalen, kwallen en krabben; het is altijd weer een verrassing wat er wordt gevangen. De gids benoemt alle dieren en vertelt hoe ze leven. Een leerzame excursie voor jong en oud.

U kunt ook kiezen voor een excursie in de jachthaven, daar gaan we kijken naar kleine anemoontjes, zakpijpen en andere holtedieren. Kom weer eens net als vroeger op je buik op de steiger liggen om te zien welke bijzonderheden er aan de steiger en trossen groeien en ontdek het Great Barrier Reef van Vlieland. De gids zal helpen zoeken en vertellen over hoe deze bijzondere dieren leven.

De Waddenvereniging is dé landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van de Waddenzee. Dat doen ze door sterk in te spelen op alle ontwikkelingen die plaatsvinden in het gebied én door zoveel mogelijk mensen bij haar werk te betrekken. Meer informatie én lid worden: www.waddenvereniging.nl.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/sleepnet_1.jpg

« terug naar de vorige pagina