De zomer van Zaal 2: theater, concerten en GRATIS films in de openlucht

Podium Vlieland presenteert ism Staatsbosbeheer, Waddenacademie, gemeente Vlieland en Rederij Doeksen

Iedere dinsdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (4 juli t/m 29 augustus) een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland). Iedere donderdag zijn er voorstellingen, concerten en lezingen. En bij zeer hoge temperaturen is er op zondag een extra film.

Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland met steun van Staatsbosbeheer, de Waddenacademie, gemeente Vlieland en rederij Doeksen tijdens de zomervakantie iedere dinsdag en zaterdag een GRATIS toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Op het programma staan speelfilms en documentaires waarin echte Vlielander onderwerpen centraal staan: de relatie tussen mens en natuur, de invloed van toerisme en de leefbaarheid op een eiland. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, prachtige eilanden, ontroerende verhalen, best wel veel bos en nogal wat Wad.

Iedere donderdag concerten, theater en lezingen

Iedere donderdag staan er bij mooi weer live activiteiten op het programma. Van een lezing over de geschiedenis van Vlieland tot een lekker concert of een optreden van een cabaretier. Alle films en optredens vindt u op onze website onder het kopje agenda. NB het is voor alle voorstellingen (ook de gratis) verplicht om te reserveren. Dat kan op deze site via de agenda. Of bij Podium Vlieland in de Dorpsstraat.

Uiteraard hebben wij bij Zaal 2 van Podium Vlieland door de uitbraak van het coronavirus diverse maatregelen genomen. Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Daarom openen we onze zaal volgens een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Dit protocol is goedgekeurd door de overheid. We zijn er van overtuigd dat we daarmee iedereen een veilige en prettige bioscoop- en theaterervaring kunnen bieden. LET OP: er kunnen maximaal 150 bezoekers in ons openluchttheater, reserveren vooraf is verplicht (ook bij de gratis voorstellingen), we houden anderhalve meter afstand aan, onze medewerkers geven aan waar je kunt zitten.

Bekijk hier ons hele coronaprotocol

Zaal 2, de duizendsterrenbioscoop in de duinen

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De filmvoorstellingen op dinsdag en zaterdag beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur. Warmhoudtip: in Zaal 2 staan geen stoelen, dus neem een kampeerstoel (of iets anders om op te zitten) en een warme deken mee. En maak het nog gezelliger met een eigen drankje. Wel graag na afloop opruimen en het afval meenemen.

Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is net als bij de buitenbioscoop in juli 22.30 uur en in augustus 22.00 uur. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Waddenacademie en met steun van de Gemeente Vlieland en Rederij Doeksen.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Podiumvlieland-buitenbioscoop2020-projecties.jpg

« terug naar de vorige pagina