De zomer van Zaal 2: GRATIS films in de openlucht

Staatsbosbeheer, Waddenvereniging, Into The Great Wide Open, gemeente Vlieland en Rederij Doeksen

Iedere dinsdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (9 juli t/m 30 augustus) een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland).


Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland met steun van Staatsbosbeheer, de Into The Great Wide Open, de Waddenvereniging, gemeente Vlieland en Rederij Doeksen tijdens de zomervakantie iedere dinsdag en zaterdag een GRATIS toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Elke zaterdag staan speelfilms en documentaires op het programma met echte Vlielander onderwerpen: de relatie tussen mens en natuur, de invloed van toerisme en de leefbaarheid op een eiland. Denk dan aan films met overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden, prachtige eilanden, ontroerende verhalen, best wel veel bos en nogal wat Wad. Op dinsdag kiezen bekende Nederlandse muzikanten en zangers hun favoriete muziekfilm.

Minicolleges en specials

Tijdens de zomerperiode wordt de succesdocumentaire Silence of the Tides enkele keren vertoond. En wat is nou mooier om deze bekroonde Waddenfilm te beleven in een duinpan op een eiland. Voorafgaand aan de vertoning geeft een expert van de Waddenvereniging steeds een kort college over de soms lastige relatie tussen mens en natuur in het Waddengebied. Ook draait in de zomerperiode steeds als smakelijk voorafje een korte compilatie van Waddendwaalfilms, een serie minidocumentaires die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Waddenvereniging.

Op dinsdag wordt de muzikale hoofdfilm steeds vooraf gegaan door een serie korte documentaires over muzikanten en kunstenaars die op uitnodiging van muziekfestival Into The Great Wide Open werk hebben gemaakt op Vlieland. De keuzefilm wordt elke week ingeleid door een van de festivalartiesten.

LET OP: de toegang tot de openluchtbioscoop is gratis maar we vragen je vooraf te reserveren. Alle films zijn te vinden op onze website onder het kopje agenda. Reserveren kan alleen op de dag van de betreffende voorstelling via de website of bij Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Of telefonisch: 0562 - 451154

Zaal 2, de duizendsterrenbioscoop in de duinen

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De filmvoorstellingen op dinsdag en zaterdag beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van 9 en 23 juli (21.45 uur) en 6 en 20 augustus (21.15 uur). Warmhoudtip: in Zaal 2 staan geen stoelen, dus neem een kampeerstoel (of iets anders om op te zitten) en een warme deken mee. En maak het nog gezelliger met een eigen drankje. Wel graag na afloop opruimen en het afval meenemen.

Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is gelijk aan die in Zaal 2. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via de agenda op deze website, Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Waddenvereniging, Into The Great Wide Open en met steun van de Gemeente Vlieland en Rederij Doeksen.

Programma

Zaterdag 9 juli - Minicollege ‘Werelderfgoedstatus onder druk’, daarna Silence of the Tides, 21.45 uur
Dinsdag 12 juli - De keuzefilm van Spinvis, 22.30 uur
Zaterdag 16 juli - Familiefilm, 22.30 uur
Dinsdag 19 juli - De keuzefilm van Yung Nnelg
Zaterdag 23 juli - Minicollege ‘Grenzen aan gebruik’, daarna Silence of the Tides, 21.45 uur
Dinsdag 26 juli - De keuzefilm van St. Paul, 22.30 uur
Zaterdag 30 juli - Ecothriller, 22.30 uur
Dinsdag 2 augustus - De keuzefilm van Daniël Maalman, 22.00 uur
Zaterdag 6 augustus - Minicollege ‘De mens en de Wadden’, daarna Silence of the Tides, 21.15 uur
Dinsdag 9 augustus - De keuzefilm van Sarah Neutkens, 22.00 uur
Zaterdag 13 augustus - Animatiefilm, 22.00 uur
Dinsdag 16 augustus - De keuzefilm van Personal Trainer, 22.00 uur
Zaterdag 20 augustus - Minicollege ‘Militaire oefeningen boven UNESCO Werelderfgoed’, daarna Silence of the Tides, 21.15 uur
Dinsdag 23 augustus - De keuzefilm van Babeth Fotchind, 22.00 uur
Zaterdag 27 augustus - Natuurdocumentaire, 22.00 uur
Dinsdag 30 augustus - De keuzefilm van Spinvis, 22.00 uur

Alle filmtitels en reserveren (alleen op de dag van de voorstelling) via de agenda.

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Podiumvlieland-buitenbioscoop2022-projecties.jpg

« terug naar de vorige pagina