De zomer van Zaal 2: GRATIS films in de openlucht

Podium Vlieland presenteert:

Iedere dinsdag en zaterdag is er tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 29 augustus) een gratis openluchtvoorstelling in Zaal 2 (en bij slecht weer in Zaal 1 van Podium Vlieland).


Voor alle eilanders en badgasten organiseert Podium Vlieland samen met Staatsbosbeheer, festival Into The Great Wide Open en de Waddenvereniging tijdens de zomervakantie iedere dinsdag en zaterdag een GRATIS toegankelijke filmvoorstelling. Bij mooi weer vertonen we in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat (zelfde aanvangstijd, vol=vol).

Op zaterdag vertonen we in samenwerking met de Waddenvereniging steeds prijswinnende animatiefilms, speelfilms en documentaires waarin de relatie tussen mens en natuur centraal staat. Een expert van de Waddenvereniging geeft op 22 en 29 juli (22.00 uur) en 5, 12 en 19 augustus (21.30 uur) vooraf een minicollege over diverse Wadden-thema’s. Ook draait in de zomerperiode steeds als smakelijk voorafje een korte compilatie van Waddendwaalfilms, een serie minidocumentaires die tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Waddenvereniging.

Op dinsdag komen de grootste artiesten die nooit hebben bestaan naar Vlieland. Samen met muziekfestival Into The Great Wide Open stelden we een programma samen met de lekkerste muziekfilms waarin fictieve zangers en bands een hoofdrol spelen. Grote artiesten van naam die alleen maar in speelfilms bestaan, zullen optreden in de openluchtbioscoop in de duinen. Van de legendarische Blues Brothers tot de fameuze folkzanger Llewyn Davis. Vooraf vertonen we steeds een compilatie met ITGWO-festivalhoogtepunten van de laatste jaren.

PROGRAMMA: Alle films zijn te vinden op onze website onder het kopje agenda.

Zaal 2, de duizendsterrenbioscoop in de duinen

Zaal 2 van Podium Vlieland bevindt zich in het bos en duin naast de uitkijktoren bij de jachthaven (aan de weg tussen helicopterlandingsplaats en bedrijventerrein). De filmvoorstellingen op dinsdag en zaterdag beginnen in juli om 22.30 uur en in augustus om 22.00 uur, met uitzondering van de mini waddencolleges op 22 en 29 juli (22.00 uur) en 5, 12 en 19 augustus (21.30 uur). Warmhoudtip: in Zaal 2 staan geen stoelen, dus neem een kampeerstoel (of iets anders om op te zitten) en een warme deken mee. En maak het nog gezelliger met een eigen drankje. Wel graag na afloop opruimen en het afval meenemen.

Bij lage temperaturen of regen wordt de voorstelling verplaatst naar de zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Aanvangstijd is gelijk aan die in Zaal 2. Voor de zaal geldt vol = vol. Programmawijzigingen worden door Podium Vlieland bekend gemaakt via de agenda op deze website, Facebook en Twitter op de dag van de voorstelling.

De gratis filmvoorstellingen worden georganiseerd door Podium Vlieland in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Waddenvereniging en Into The Great Wide Open en met steun van Gemeente Vlieland, Rederij Doeksen, Hotel Zeezicht, Grand Café De Oude Stoep, Hotelletje De Veerman, Old Salt Gin, Vlielandhotel en brouwerij Fortuna Vlieland.

Programma minicolleges Waddenvereniging

(met aansluitend film)

Zaterdag 22 juli - Minicollege ‘De uitdagingen van wadvogels’, aanvang 22.00 uur
Zaterdag 29 juli - Minicollege ‘Water is de bron van alle organismen’, aanvang 22.00 uur
Zaterdag 5 augustus - Minicollege ‘Impact militaire oefeningen op de natuur’, aanvang 21.30 uur
Zaterdag 12 augustus - Minicollege ‘Vismisgratie voor blije vissen’, aanvang 21.30 uur
Zaterdag 19 augustus - Minicollege ‘Opruimen vuilnisbelt Waddenzee’, aanvang 21.30 uur

https://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Podiumvlieland-buitenbioscoop2022-projecties.jpg

« terug naar de vorige pagina