De filmweekenden en de coronamaatregelen

Beste vrienden van Podium Vlieland,

De 1,5 meter maatregelen gaan eind september verdwijnen en dat betekent dat we in het nieuwe seizoen filmweekenden/-midweken weer gezellig samen film kijken in de zaal van Podium Vlieland. Na de nieuwe maatregelen en versoepelingen van 14 september geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

Van twee zalen naar één

De afgelopen periode hebben we op twee locaties films vertoond – in Podium Vlieland en brouwerij Fortuna Vlieland. Omdat we in de theaterzalen niet langer 1,5 meter afstand hoeven te houden, gaan we per oktober weer samen film kijken in de gezellige, warme rode zaal van Podium Vlieland in de Dorpsstraat. Dat betekent dat we groepen gaan samenvoegen. Mensen die gekozen hebben voor het C-programma in Fortuna Vlieland gaan naar programma A in Podium Vlieland. Mensen die programma D hebben gekozen in Fortuna Vlieland worden samengevoegd met groep B in Podium Vlieland. Dit geldt alleen voor de weekenden. In de midweken vertoonden we al alleen in de zaal van Podium Vlieland. Mocht er in de toekomst sprake zijn van een nieuwe uitbraak met nieuwe 1,5 meter maatregelen dan bestaat de mogelijkheid dat we weer wel op twee locaties gaan vertonen.

Testen voor toegang

Vanaf 25 september mogen we na anderhalf jaar sluiting en 1,5 meter-maatregelen eindelijk weer eens met een gezellige, volle zaal ouderwets film of theater kijken. Na de voor de hele cultuursector lastige periode zijn we daar ontzettend blij mee. Deze versoepeling brengt echter wel een andere, minder leuke, maatregel met zich mee: de verplichting om te werken met een Coronatoegangsbewijs. Dit is een voorwaarde om publiek te mogen ontvangen, want de situatie met 1,5 meter en minder capaciteit mag niet meer worden voortgezet.

Net als andere bioscopen, filmhuizen, theaters, concertzalen en evenementlocaties moeten wij daarom per 25 september gaan werken met Testen voor Toegang. Testen voor toegang werkt met een coronatoegangsbewijs. Dit is een QR-code die je middels de CoronaCheck-app of een print moet tonen zodra daar om gevraagd wordt. Weet je niet hoe dit werkt? Kijk dan op coronacheck.nl voor meer informatie.

Dit coronatoegangsbewijs moet een QR-code van CoronaCheck zijn (een bewijs in een andere vorm is niet geldig). Dit kan via de smartphone app. Heb je geen smartphone? Kijk dan hoe je jouw QR-code op papier kan ontvangen via coronacheck.nl.

Je ontvangt een coronatoegangsbewijs als je:
• een vaccinatiebewijs hebt (het gele vaccinatieboekje is geen geldig bewijs);
• een bewijs hebt dat je recent (minder dan zes maanden) hersteld bent van corona;
• een negatieve testuitslag hebt (niet ouder dan 24 uur voor aanvang voorstelling);

Heb je nog vragen over Testen voor toegang? Kijk op testenvoortoegang.org.

Bezoekers die zich tijdens het verblijf op Vlieland gratis willen laten testen kunnen terecht bij Alegriahealth. De testlocatie bevindt zich bij sportcentrum Flidunen aan de Uitlegger 2. Zaterdag kan er getest worden van 9.00 tot 17.00 uur en de overige dagen van 14.00 tot 17.00 uur. Er dient vooraf een afspraak te worden gemaakt en dat kan via: https://afspraak.testenvoortoegang.org/afspraak/tijdstip

Annuleringen en tegoedbon

Het blijven onzekere tijden en wij proberen zoveel mogelijk om met onze gasten mee te denken. De gasten van de door ons geannuleerde filmweekenden en -midweken in 2020 en 2021 hebben van ons een tegoedbon ontvangen die ze bij een toekomstige boeking kunnen gebruiken. Het komende seizoen bieden wij de gecancelde festivals opnieuw aan. Tegoedbonhouders kunnen hun keuze aan ons doorgeven via een mailtje. Wilt u liever naar een midweek of weekend na februari 2022? Medio november maken we deze programma’s bekend.

Wanneer u een filmweekend of -midweek boekt, raden we u altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. In geval van ziekte krijgt u dan uw geld terug. Let wel op: de meeste annuleringsverzekeringen keren niets uit bij milde klachten zoals verkoudheid of keelpijn, maar alleen bij ziektes zoals corona of griep.

Wanneer u zelf een weekend of midweek bij ons annuleert dan moeten we u officieel houden aan onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Maar daar zeggen we dan altijd bij dat wanneer de vrijgevallen plaatsen weer verkocht worden, u het geld terug krijgt. Ook kunt u natuurlijk altijd de geboekte plaatsen aan iemand anders geven. Graag zouden wij ons nog soepeler opstellen maar wij zijn afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden die de hotels bij een coronasituatie hanteren. Een groot deel van het bedrag dat u voor het arrangement betaalt, gaat naar het gekozen hotel. Wij zijn afhankelijk van hun opstelling. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best om een oplossing voor onze gasten te vinden, meestal in de vorm van een tegoedbon voor een komend filmweekend in coronavrije tijden.

Coronaveilig naar film en theater

Ook nu de 1,5 meter regels worden afgeschaft blijven de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers voorop staan. We nemen diverse hygiënemaatregelen. En ons ventilatiesysteem voldoet aan alle wet- & regelgeving en zit ruim boven alle wettelijke normen. De lucht in onze zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt continue ververst.

Speciaal voor mensen die gesteld zijn op rust en ruimte organiseren we dit seizoen naast de filmweekenden ook steeds een midweek. We vertonen dan van woensdag tot en met vrijdag in de zaal van Podium Vlieland. Maar u mag gerust een of twee dagen eerder komen. U heeft het eiland dan vaak helemaal voor uzelf.

Wijzigingen in programma

Wanneer u niks van ons hoort, kunt u er van uitgaan dat de voorstellingen gewoon op de aangekondigde tijden beginnen. Mocht het voorkomen dat we bij lagere bezoekersaantallen besluiten om voor minder groepen te vertonen en een nieuwe groepsindeling te maken dan stellen wij u voor aanvang van het filmweekend of de filmmidweek op de hoogte. Op onze site vindt u onder het kopje agenda ook alle aanvangstijden.

Contact met Podium Vlieland

Wij krijgen momenteel veel vragen binnen. Met dit overzicht hopen we de meest gestelde vragen te hebben beantwoord. Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen, maar wegens drukte kan het iets langer duren.

We wensen jullie allen een goede gezondheid en hopen jullie snel weer te zien op Vlieland.

Hartelijke groet,
Team Podium Vlieland