De filmweekenden en de coronamaatregelen

Beste vrienden van Podium Vlieland,

Het is een vervelende periode. Als theater en filmhuis hebben we ons tot december volop ingezet om onze bezoekers een leuke en veilige ervaring te bieden. Helaas moeten we vanaf dinsdag 15 december Podium Vlieland voor vier maanden sluiten. Dit betekent dat de filmfestivals tot en met 28 april komen te vervallen. We nemen zo snel mogelijk contact op met de gasten van deze midweken en weekenden.

Na de nieuwe maatregelen, adviezen en beperkingen van 20 april geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

Met pijn in ons hart gaan we tijdelijk dicht. Als de nieuwe maatregelen effect hebben, hopen we vanaf mei weer open te gaan. De afgelopen maanden hebben we al bewezen - tot grote tevredenheid van onze gasten - dat je ook in deze coronatijd een hele leuke film- of theaterervaring kunt hebben in een veilige omgeving. De rust en ruimte op Vlieland geven iedereen de mogelijkheid om zich naast de voorstellingen lekker te ontspannen.

Annuleringen en tegoedbon

Het zijn onzekere tijden en wij proberen zoveel mogelijk om met onze gasten mee te denken. De gasten van de door ons geannuleerde filmweekenden en -midweken tussen 15 december en 7 februari ontvangen van ons een tegoedbon die ze bij een toekomstige boeking kunnen gebruiken. Het volgende seizoen bieden wij de gecancelde festivals opnieuw aan.

Gasten die tijdens zowel de eerste als de tweede coronaperiode, na de gedwongen sluiting van het theater, een tegoedbon hebben gekregen of aangeschaft kunnen een keuze maken uit ons aanbod. Uw keuze kunt u aan ons doorgeven via een mailtje. Wilt u liever naar een midweek in mei of juni of naar het kampeerfilmfestival aan het begin van de zomer? Medio februari maken we deze programma’s bekend.

Wanneer u een filmweekend of -midweek boekt, raden we u altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. In geval van ziekte krijgt u dan uw geld terug. Let wel op: de meeste annuleringsverzekeringen keren niets uit bij milde klachten zoals verkoudheid of keelpijn, maar alleen bij ziektes zoals corona of griep.

Wanneer u in een periode dat bioscopen en theaters zijn geopend zelf een weekend of midweek bij ons annuleert dan moeten we u officieel houden aan onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Maar daar zeggen we dan altijd bij dat wanneer de vrijgevallen plaatsen weer verkocht worden, u het geld terug krijgt. Ook kunt u natuurlijk altijd de geboekte plaatsen aan iemand anders geven. Graag zouden wij ons nog soepeler opstellen maar wij zijn afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden die de hotels bij een coronasituatie hanteren. Een groot deel van het bedrag dat u voor het arrangement betaalt, gaat naar het gekozen hotel. Wij zijn afhankelijk van hun opstelling. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best om een oplossing voor onze gasten te vinden, meestal in de vorm van een tegoedbon voor een komend filmweekend in coronavrije tijden.

Coronaveilig naar film en theater

Wanneer we na de lockdown weer open mogen, staan gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers altijd voorop. Daarom hanteren we voor een bezoek aan onze zalen een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. We laten maximaal 22 bezoekers toe in onze zalen en zitten daarmee ruim onder het maximum van 30 bezoekers.

Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Ons ventilatiesysteem voldoet aan alle wet- & regelgeving en zit ruim boven alle wettelijke normen. De lucht in onze zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt continue ververst. Ons coronaprotocol is goedgekeurd door de overheid. We zullen ons de komende tijd inzetten om te voldoen aan het protocol, en daarmee een veilige en prettige bioscoop- en theaterervaring te bieden aan onze bezoekers.

Bekijk hier ons coronaprotocol

De coronamaatregelen betekenen wel dat we minder bezoekers in onze zalen kunnen ontvangen. We zijn daarom erg blij dat we toestemming hebben gekregen om de comfortabele bioscoopzaal van brouwerij Fortuna Vlieland te gebruiken. In de weekenden hebben we daardoor extra plaatsen beschikbaar. En op een toplocatie: Fortuna Vlieland is gelegen op een spectaculaire plek in de duinen aan de Fortweg op 5 minuten fietsen van het dorp. De foyer biedt een breedbeeldpanorama op het duinlandschap, de Noordzee en de Waddenzee, vanuit de verte knipoogt de Brandaris. De zaal van Fortuna Vlieland is van alle bioscoopgemakken voorzien. Bezoekers die een arrangement voor groep C kiezen, gaan hier naar de film. Nieuwsgierig? Neem hier alvast een kijkje.

Speciaal voor mensen die gesteld zijn op rust en ruimte organiseren we dit seizoen naast de filmweekenden ook steeds een midweek. We vertonen dan van woensdag tot en met vrijdag in de zaal van Podium Vlieland. Maar u mag gerust een of twee dagen eerder komen. U heeft het eiland dan vaak helemaal voor uzelf.

Wijzigingen in programma

Wanneer u niks van ons hoort, kunt u er van uitgaan dat de voorstellingen gewoon op de aangekondigde tijden beginnen. Mocht het voorkomen dat we bij lagere bezoekersaantallen besluiten om voor minder groepen te vertonen en een nieuwe groepsindeling te maken dan stellen wij u voor aanvang van het filmweekend of de filmmidweek op de hoogte. Op onze site vindt u onder het kopje agenda ook alle aanvangstijden.

Contact met Podium Vlieland

Wij krijgen momenteel veel vragen binnen. Met dit overzicht hopen we de meest gestelde vragen te hebben beantwoord. Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen, maar wegens drukte kan het iets langer duren.

We wensen jullie allen een goede gezondheid en hopen jullie snel weer te zien op Vlieland.

Hartelijke groet,
Team Podium Vlieland