De filmweekenden en de coronamaatregelen

Beste vrienden van Podium Vlieland,

Wat een opluchting. Onze deuren zijn weer open en vanaf 18 februari vervallen de 1,5 meter maatregelen waardoor we weer gezellig samen film kunnen kijken in de knusse, rode zaal van Podium Vlieland. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Van twee zalen naar één

Wanneer de 1,5 metermaatregel niet geldt dan kijken we alleen films in de zaal van Podium Vlieland.

Van één zaal naar twee

Op momenten dat de 1,5 meter maatregel wel geldt dan vertonen we films op twee locaties – in Podium Vlieland en brouwerij Fortuna Vlieland.

Fortuna Vlieland is gelegen op een spectaculaire plek in de duinen aan de Fortweg, op 5 minuten fietsen van het dorp. De foyer biedt een breedbeeldpanorama op het duinlandschap, de Noordzee en de Waddenzee, vanuit de verte knipoogt de Brandaris. De zaal van Fortuna Vlieland is van alle bioscoopgemakken voorzien.

Coronaveilig naar film en theater

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan ook nu de meeste maatregelen zijn afgeschaft nog steeds voorop. We nemen diverse hygiënemaatregelen. En ons ventilatiesysteem voldoet aan alle wet- & regelgeving en zit ruim boven alle wettelijke normen. De lucht in onze zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt continue ververst met buitenlucht. De uitgeademde lucht wordt onmiddellijk weer afgevoerd. Tijdens de voorstellingen wordt de luchtkwaliteit steeds gemonitoord en getoetst aan de strengste ventilatie-eisen.

Tussen de voorstellingen zal extra in-en- uitlooptijd worden gehanteerd, zodat het niet te druk wordt in de ijssalon. We vragen u om pas 10 minuten voor aanvang naar de zaal te komen.

Speciaal voor mensen die gesteld zijn op rust en ruimte organiseren we dit seizoen naast de filmweekenden ook steeds een midweek. We vertonen dan van woensdag tot en met vrijdag in de zaal van Podium Vlieland. Maar u mag gerust een of twee dagen eerder komen. U heeft het eiland dan vaak helemaal voor uzelf.

Annuleringen en tegoedbon

Het blijven onzekere tijden en wij proberen zoveel mogelijk om met onze gasten mee te denken. De gasten van de door ons geannuleerde filmweekenden en -midweken in van voorjaar 2020 tot begin 2022 hebben van ons een tegoedbon ontvangen die ze bij een toekomstige boeking kunnen gebruiken. Tegoedbonhouders kunnen hun nieuwe keuze aan ons doorgeven via een mailtje.

Wanneer u een filmweekend of -midweek boekt, raden we u altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. In geval van ziekte krijgt u dan uw geld terug. Let wel op: de meeste annuleringsverzekeringen keren niets uit bij milde klachten zoals verkoudheid of keelpijn, maar alleen bij ziektes zoals corona of griep.

Wanneer u zelf een weekend of midweek bij ons annuleert dan moeten we u officieel houden aan onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Maar daar zeggen we dan altijd bij dat wanneer de vrijgevallen plaatsen weer verkocht worden, u het geld terug krijgt. Ook kunt u natuurlijk altijd de geboekte plaatsen aan iemand anders geven. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best om een oplossing voor onze gasten te vinden.

Wijzigingen in programma

Wanneer u niks van ons hoort, kunt u er van uitgaan dat de voorstellingen gewoon op de aangekondigde tijden beginnen. Mocht het voorkomen dat we bij lagere bezoekersaantallen of nieuwe coronaregels besluiten om voor minder groepen te vertonen of een nieuwe groepsindeling te maken dan stellen wij u voor aanvang van het filmweekend of de filmmidweek op de hoogte. Op onze site vindt u onder het kopje agenda ook alle aanvangstijden.

Contact met Podium Vlieland

Wij krijgen momenteel veel vragen binnen. Met dit overzicht hopen we de meest gestelde vragen te hebben beantwoord. Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen, maar wegens drukte kan het iets langer duren.

We wensen jullie allen een goede gezondheid en hopen jullie snel weer te zien op Vlieland.

Hartelijke groet,
Team Podium Vlieland