De filmweekenden en de coronamaatregelen

Beste vrienden van Podium Vlieland,

Helaas is Podium Vlieland wegens een culturele lockdown tot 25 januari gesloten. De filmfestivals tot die tijd komen te vervallen. Gasten krijgen van ons bericht. Na die tijd zullen wij afhankelijk van de geldende maatregelen met een aangepast programma werken. Na de nieuwe maatregelen van 14 januari geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

Van één zaal naar twee

Wanneer de 1,5 meter maatregel weer is ingevoerd en wij tot slechts 17.00 uur films mogen vertonen, dan gaan we weer op twee locaties films kijken – in Podium Vlieland en brouwerij Fortuna Vlieland.

Fortuna Vlieland is gelegen op een spectaculaire plek in de duinen aan de Fortweg, op 5 minuten fietsen van het dorp. De foyer biedt een breedbeeldpanorama op het duinlandschap, de Noordzee en de Waddenzee, vanuit de verte knipoogt de Brandaris. De zaal van Fortuna Vlieland is van alle bioscoopgemakken voorzien.

Testen voor toegang

Vanaf 25 september zijn wij verplicht om te vragen naar een Coronatoegangsbewijs. Dit is een voorwaarde om publiek te mogen ontvangen. Net als andere bioscopen, filmhuizen, theaters, concertzalen en evenementlocaties werken wij met Testen voor Toegang. Bij Testen voor toegang krijg je een QR-code die je middels de CoronaCheck-app of een print moet tonen zodra daar om gevraagd wordt. Weet je niet hoe dit werkt? Kijk dan op coronacheck.nl voor meer informatie.

Dit coronatoegangsbewijs moet een QR-code van CoronaCheck zijn (een bewijs in een andere vorm is niet geldig). Dit kan via de smartphone app. Heb je geen smartphone? Kijk dan hoe je jouw QR-code op papier kan ontvangen via coronacheck.nl.

Je ontvangt een coronatoegangsbewijs als je:
• een vaccinatiebewijs hebt (het gele vaccinatieboekje is geen geldig bewijs);
• een bewijs hebt dat je recent (minder dan zes maanden) hersteld bent van corona;
• een negatieve testuitslag hebt (niet ouder dan 24 uur voor aanvang voorstelling);

Heb je nog vragen over Testen voor toegang? Kijk op testenvoortoegang.org.

Bezoekers die zich tijdens het verblijf op Vlieland gratis willen laten testen kunnen terecht bij Alegriahealth. De testlocatie bevindt zich bij sportcentrum Flidunen aan de Uitlegger 2. Zaterdag kan er getest worden van 9.00 tot 17.00 uur en de overige dagen van 14.00 tot 17.00 uur. Er dient vooraf een afspraak te worden gemaakt en dat kan via: https://afspraak.testenvoortoegang.org/afspraak/tijdstip

Coronaveilig naar film en theater

Vanaf eind november gelden in bioscopen - wanneer deze open zijn natuurlijk - weer enkele nieuwe regels. Iedereen moet een mondkapje dragen, behalve op de zitplaatsen. Er dient 1,5m afstand gehouden te worden. Dit betekent dat er in de zaal 1,5 meter afstand gehouden wordt tussen verschillende gezelschappen. En de films dienen voor 17.00 uur te eindigen. Omdat ook de horeca op Vlieland na 17.00 uur gesloten is, bieden alle hotels afhaal- en bezorgmogelijkheden om toch nog gezellig en lekker te kunnen eten.

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan voorop. We nemen diverse hygiënemaatregelen. En ons ventilatiesysteem voldoet aan alle wet- & regelgeving en zit ruim boven alle wettelijke normen. De lucht in onze zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt continue ververst met buitenlucht. De uitgeademde lucht wordt onmiddellijk weer afgevoerd. Tijdens de voorstellingen wordt de luchtkwaliteit steeds gemonitoord en getoetst aan de strengste ventilatie-eisen.

Tussen de voorstellingen zal extra in-en- uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende groepen elkaar niet hoeven kruisen. We vragen u om pas 10 minuten voor aanvang naar de zaal te komen.

Speciaal voor mensen die gesteld zijn op rust en ruimte organiseren we dit seizoen naast de filmweekenden ook steeds een midweek. We vertonen dan van woensdag tot en met vrijdag in de zaal van Podium Vlieland. Maar u mag gerust een of twee dagen eerder komen. U heeft het eiland dan vaak helemaal voor uzelf.

Annuleringen en tegoedbon

Het blijven onzekere tijden en wij proberen zoveel mogelijk om met onze gasten mee te denken. De gasten van de door ons geannuleerde filmweekenden en -midweken in van voorjaar 2020 tot begin 2022 hebben van ons een tegoedbon ontvangen die ze bij een toekomstige boeking kunnen gebruiken. Het lopende seizoen bieden wij de in 2021 gecancelde festivals opnieuw aan. Tegoedbonhouders kunnen hun keuze aan ons doorgeven via een mailtje. Wilt u liever naar een midweek of weekend na februari 2022? Inmiddels zijn deze programma’s bekend. Het programma van de eerste helft van het nieuwe seizoen 2022-2023 maken we in mei bekend.

Wanneer u een filmweekend of -midweek boekt, raden we u altijd aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. In geval van ziekte krijgt u dan uw geld terug. Let wel op: de meeste annuleringsverzekeringen keren niets uit bij milde klachten zoals verkoudheid of keelpijn, maar alleen bij ziektes zoals corona of griep.

Wanneer u zelf een weekend of midweek bij ons annuleert dan moeten we u officieel houden aan onze reguliere annuleringsvoorwaarden. Maar daar zeggen we dan altijd bij dat wanneer de vrijgevallen plaatsen weer verkocht worden, u het geld terug krijgt. Ook kunt u natuurlijk altijd de geboekte plaatsen aan iemand anders geven. Uiteraard doen we altijd ons uiterste best om een oplossing voor onze gasten te vinden.

Wijzigingen in programma

Wanneer u niks van ons hoort, kunt u er van uitgaan dat de voorstellingen gewoon op de aangekondigde tijden beginnen. Mocht het voorkomen dat we bij lagere bezoekersaantallen of nieuwe coronaregels besluiten om voor minder groepen te vertonen of een nieuwe groepsindeling te maken dan stellen wij u voor aanvang van het filmweekend of de filmmidweek op de hoogte. Op onze site vindt u onder het kopje agenda ook alle aanvangstijden.

Contact met Podium Vlieland

Wij krijgen momenteel veel vragen binnen. Met dit overzicht hopen we de meest gestelde vragen te hebben beantwoord. Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We doen onze uiterste best om u zo snel mogelijk te helpen, maar wegens drukte kan het iets langer duren.

We wensen jullie allen een goede gezondheid en hopen jullie snel weer te zien op Vlieland.

Hartelijke groet,
Team Podium Vlieland