Coronaprotocol Podium Vlieland en Fortuna Vlieland

Beste gasten,

Met heel veel plezier verwelkomen we jullie bij Podium Vlieland. Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Daarom hanteren we voor een bezoek aan onze zalen een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Ons ventilatiesysteem voldoet aan alle wet- & regelgeving en zit ruim boven alle wettelijke normen. De lucht in onze zalen wordt niet gerecirculeerd en wordt continue ververst. Ons coronaprotocol is goedgekeurd door de overheid. We zullen ons de komende tijd inzetten om te voldoen aan het protocol, en daarmee een veilige en prettige bioscoop- en theaterervaring te bieden aan onze bezoekers.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE MAATREGELEN BINNEN ONS 1,5 METER PROTOCOL?
Wij zijn blij dat we met deze maatregelen onze bezoekers weer mogen ontvangen. Dit zal natuurlijk anders zijn dan je van ons gewend bent, maar we zullen er alles aan doen om onze bezoekers in alle veiligheid een prettige ervaring te bieden. Een veilige omgeving is natuurlijk ook belangrijk voor ons. Wij doen onze uiterste best om bezoekers te helpen binnen de benodigde maatregelen. We doen het samen. Wees dus lief voor elkaar.

Wat doen wij?

– Er is een maximum zaalcapaciteit van 22 bezoekers zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers.
- Reserveren vooraf is verplicht, daarbij geldt een maximum van vier personen.

  • Bij binnenkomst stellen we je de vraag of je last hebt van verkoudheid, koortsigheid of andere ziekteverschijnselen.

– Je kunt vooraf geen stoel kiezen, een medewerker wijst je een stoel toe in de zaal.

– Tussen de filmvoorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers van opeenvolgende voorstellingen elkaar niet hoeven te kruisen.

– Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals armleuningen, deurklinken en knoppen. Ook zijn er schoonmaakmiddelen voor het reinigen van handen beschikbaar.

Wat verwachten we van de bezoekers?

  • We volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Vanaf 1 december is het wettelijk verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder, om een mondkapje te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld als jij je verplaatst of naar het toilet gaat. Het mondkapje mag af als je in de zaal hebt plaats genomen.

– Kom je met max 2 personen of met je huishouden, dan zit je naast elkaar. Wij controleren niet of een groep personen een huishouden is. Wij gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van de bezoeker.

-Kom je met meer dan 2 personen buiten je huishouden, dan dien je altijd 1,5 meter afstand te bewaren. Uitzondering zijn kinderen (en tieners t/m 17 jaar - vanaf 1 juli) zij mogen in grotere groepen naar Podium Vlieland. Hun begeleiders mogen naast elkaar zitten, mits zij uit hetzelfde huishouden komen. Komen de begeleiders uit verschillende huishoudens, dan dienen zij 1,5 meter afstand te bewaren. Kom je met je huishouden, dan mag je naast elkaar zitten. Geef dit meteen bij je boeking aan.

– Bezoekers zijn pas 5 minuten voor aanvang aanwezig bij Podium Vlieland. Op die manier voorkomen we contact met een andere bezoekersgroep en kunnen wij tussen de vertoningen de zaal reinigen.

– Na afloop vragen we je om Podium Vlieland meteen te verlaten. Zo voorkomen we contact met de andere groep bezoekers en zijn onze medewerkers in staat om de 1,5 meter regels in acht te houden.

– Kom niet naar de voorstelling als je verkouden of koortsig bent.

– Ga voor vertrek naar Podium Vlieland naar de wc. Probeer toiletbezoek in de bioscoop zoveel mogelijk te beperken.

– Was voor vertrek naar Podium Vlieland, en na terugkomst je handen.

– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek van medebezoekers en van onze medewerkers.

– Betaal contactloos.

– Kom het liefst te voet naar Podium Vlieland. Zo zijn de 1,5 meter regels in de Dorpsstraat en rond het theater en de ijssalon eenvoudiger te hanteren.

En bedenk: we doen het samen, wees lief voor elkaar.