Podium Vlieland, theater overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Krijn_van_Noordwijk-94787.jpg

Polderman tiert welig (try out)

Katinka Polderman

Onverstoorbaar * Gortdroog * Licht absurdistisch * Hilarisch en Ontroerend

Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners. En Polderman tiert welig voort, ook in dit vijfde programma. Niet met stemverheffingen en schreeuwerij, maar met krulletters, goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig. Reserveren: (0562) 451-154
Entree € 12,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/A5_JV_nieuw-1.jpg

JONG & VEELBELOVEND (“Mijn jaren 70”)

JAN ROT

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen,
Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij…”
In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium: “Zeker van frontman Jan Rot zullen we in de toekomst meer gaan horen.”

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/_____Thijs_Kemperink___Zleur.jpg

Zleur

Thijs Kemperink

Thijs vraagt zich in zijn derde programma af of we niet te druk zijn en ons laten meesleuren met nieuwe trends en verwachtingspatronen van anderen. Leven we het leven of sleuren we ons naar ons werk?.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/bram.jpg

Psychiatrisch cabaret

Bram Bakker

Psychiatrisch cabaret door Bram Bakker

Lees verder »

De Voorspelling ..op zoektocht naar magische klanken..

Zonamak

Deze voorspelling wordt als volgt verwoord
Wanneer de ene broer de ander vermoordt
Dan zal de haven van Vlieland ontoegankelijk blijken
Volgen op deze broedermoord nog meerdere lijken
Als nogmaals een broer de hand aan de ander slaat
Waardoor de ongelukkige het leven laat
Dan is aan het lot niet meer te ontkomen
En zal de zee vrij door Vlieland stromen

De sage van Vlieland, het verhaal met muziek en film

Entree € 7,50 Reserveren(0562) 451-154

Lees verder »

Ballade van de kamerplant
, Poëzie & gitaar

Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poëzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poëzie van improvisaties vol dissonanten en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/img6526_33.jpg

GEEN PANIEK

Bram Bakker en Marjolijn van Kooten

Psychiatrisch cabaret, zo zou je dit dubbelprogramma kunnen typeren. Bram Bakker, de bekendste psychiater van Nederland, en cabaretière Marjolijn van Kooten proberen met Geen paniek elk het taboe dat op angst rust te doorbreken.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schilderportret.jpg

HET SPROOKJE VAN OOIT EN ALTIJD

Bep Schilder

In een historisch stadje langs een brede rivier groeit een meisje op met het syndroom van Asperger. Vader is hoogleraar (dogmatische) theologie. Moeder heeft een meer vrijzinnige achtergrond en is haar man en tien kinderen zeer toegewijd. Vanuit een onorthodoxe en authentieke levenshouding weet zij binnen het benauwende gereformeerde klimaat toch ruimte voor veel – uitbundig – plezier te scheppen. Op een ontwapenende manier neemt de auteur de lezer mee naar het oude donkere huis bij de middeleeuwse poort en het plantsoen daarachter. In de laatste hoofdstukken beschrijft zij haar belevenissen op een Iers schiereiland en het begin van een onstuimige liefdesaffaire…..

Met een bijdrage van dr. Els Blijd-Hoogewys,internationaal autismedeskundige, en tips voor kerkverlaters, ‘auties’ en andere gelukzoekers.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ramses.png

Ramses Liederen - Solo

Guus Westdorp

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen,ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/jeroen_kramer_5_foto_Anna_Theunissen.jpg

Miljoenen Idioten

Jeroen Kramer

JEROEN ZINGT EN SPEELT

Jeroen Kramer ontpopt zich als STAND-UP ZANGER

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Guus_en_Ernst.jpeg

‘Lied van mijn vader’

Ernst de Corte, Guus Westdorp

n ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden’. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/lammerentoer1.jpg

De Lammerentoer 2015 - aanstormend cabarettalent

Koningstheateracademie

Ieder voorjaar laat de Koningstheateracademie haar lammeren weer los. En dit jaar nemen ze ook de veerboot naar Vlieland. Studenten die talent hebben en nu leren er mee om te gaan. Creatieve, humorvolle geesten die over een aantal jaar niet meer te zien zijn in de kleine theaters maar de grote zalen vullen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/-127441.jpg

Het failliet van de moderne tijd (GECANCELD)

Tim Fransen

Veelbelovende Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival 2014! * Jury- en publieksprijs!

Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld.

Tijdens het Leids Cabaret Festival 2014 kreeg hij jury en publiek avond aan avond moeiteloos mee in zijn betoog.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. Als kind al droomde hij ervan om te worden wie hij nu is: cabaretier, tekstschrijver, filosoof en gevoelsmens. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij de studies psychologie en filosofie, beide cum laude.


Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Berit.JPG

‘GENOEG IS NIET GENOEG’

Berit Companjen

Als ze één ding niet wil dan is het wel met spijt op haar sterfbed liggen van de dingen die ze niet heeft gedaan. Ze wil best spijt hebben van de dingen die ze wel heeft gedaan en biedt daar op voorhand haar excuses voor aan. Berit wil leven!

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/podcasts-18-siteafbeelding.jpg

TOT NU TOE

Pieter Jouke

In ‘Tot Nu Toe’ ploeterd Jouke zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol?

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Ronald-deopkomst.jpg

De opkomst van een terrier (geannuleerd)

Ronald Smink

Ronald Smink komt er aan mensen! De afgelopen jaren liet Ronald in zijn programma’s ‘Bor Knok’ en ‘Bonanza’ zien over uitzonderlijke talenten te Ronald-deo komt er aan mensen! De afgelopen jaren liet Ronald in zijn programma’s ‘Bor Knok’ en ‘Bonanza’ zien over uitzonderlijke talenten te Ronald-depkomstbeschikken. De absurdistische maar ook zeer herkenbare humor van deze Fries komt volledig tot bloei in zijn nieuwe, derde avondvullende programma.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ellen_dikker_groene_vingers.jpg

Groene vingers

Ellen Dikker

Typetjes met een tragisch randje
Ellen Dikker is onbetwist ‘typetjes-specialist’. Ze sleepte een nominatie voor de prestigieuze Neerlands Hoop Cabaretprijs in de wacht en is columniste op Radio 2.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/cranberrrys.jpg

Vlieland en de Cranberry’s

Jan Houter, alias 'Jan van Vlieland'

In Vlieland en de Cranberry’s wordt u meegenomen door de geschiedenis van het eiland en haar Cranberry’s. Dit doet Jan Houter, alias ‘Jan van Vlieland’, met behulp van bijzonder beeldmateriaal. Jan, auteur, ondernemer en ‘duizendpootorganisator’ op het eiland, heeft één grote passie en dat is de geschiedenis van ‘zijn’ eiland.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Micha_Wertheim_-_Micha_Wertheim_voor_Zichzelf_-_foto_Merlijn_Doomernik.jpg

Micha Wertheim Voor Zichzelf

Micha Wertheim

Prikkelend, tergend en tegendraads

De afgelopen tien jaar heeft Micha Wertheim er alles aan gedaan om het zijn publiek naar de zin te maken. Voor het publiek was dat fijn, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Precies. Daarom heeft Micha besloten dat hij deze keer de rollen om gaat draaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig want deze voorstelling speelt Micha Wertheim Voor Zichzelf.

Lees verder »

KIRSTEN VAN TEIJN

Heilloos

Met een half uur uit haar programma Heilloos won Kirsten van Teijn in 2013 grandslam de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Eerder sleepte Kirsten ook de jury- en publieksprijs in de wacht op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

Kirsten is een echte Heiloose, ze groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Nee, géén Heilloze… zoals haar grootvader die al dertig jaar een dubbelleven bleek te hebben geleefd. Kirsten peutert aan datgene wat wij het liefst verborgen houden; ze grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. Ze verleidt, troost en deelt rake klappen uit op momenten dat je het ’t minst verwacht. In het juryrapport uit Groningen staat ze niet voor niets omschreven als: ‘een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven’.

Entree 9,50
Reserveren: 0562 451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Janne-schra-e1405087809419.jpg

Janne Schra en Ronald Snijders

Horizontoer

De ietwat onverwachte combinatie van zangeres Janne Schra en schrijver-theatermaker Ronald Snijders begeeft zich op het glibberige pad van het Nederlandstalige luisterlied. Een ode aan hun favoriete liedjes uit de vorige eeuw begeleid door de band EmCiBi.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/BarbaraBreedijkfotoRebkeKlokke.jpg

‘En hoe voelt u zich hierbij?!’

Barbara Breedijk

Kleinkunstenaar Barbara Breedijk speelt ‘En hoe voelt u zich hierbij?!’ Deze blonde onorthodoxe krullenbol zingt liedjes over de meest verrassende onderwerpen, terwijl haar gitaar en ukelele daar trouw achteraan kwispelen. Haar liedjes introduceert ze op een eigenzinnige en aanstekelijke manier aan het publiek!
Reserveren:(0562) 451-154
Entree €9,50

Lees verder »

Pagina 3 van 6 -  < 1 2 3 4 5 >  Laatste ⟩