Podium Vlieland, theater overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Guus_en_Ernst.jpeg

‘Lied van mijn vader’

Ernst de Corte, Guus Westdorp

n ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden’. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/lammerentoer1.jpg

De Lammerentoer 2015 - aanstormend cabarettalent

Koningstheateracademie

Ieder voorjaar laat de Koningstheateracademie haar lammeren weer los. En dit jaar nemen ze ook de veerboot naar Vlieland. Studenten die talent hebben en nu leren er mee om te gaan. Creatieve, humorvolle geesten die over een aantal jaar niet meer te zien zijn in de kleine theaters maar de grote zalen vullen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/-127441.jpg

Het failliet van de moderne tijd (GECANCELD)

Tim Fransen

Veelbelovende Tim Fransen wint Leids Cabaret Festival 2014! * Jury- en publieksprijs!

Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld.

Tijdens het Leids Cabaret Festival 2014 kreeg hij jury en publiek avond aan avond moeiteloos mee in zijn betoog.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer. Als kind al droomde hij ervan om te worden wie hij nu is: cabaretier, tekstschrijver, filosoof en gevoelsmens. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij de studies psychologie en filosofie, beide cum laude.


Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Berit.JPG

‘GENOEG IS NIET GENOEG’

Berit Companjen

Als ze één ding niet wil dan is het wel met spijt op haar sterfbed liggen van de dingen die ze niet heeft gedaan. Ze wil best spijt hebben van de dingen die ze wel heeft gedaan en biedt daar op voorhand haar excuses voor aan. Berit wil leven!

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/podcasts-18-siteafbeelding.jpg

TOT NU TOE

Pieter Jouke

In ‘Tot Nu Toe’ ploeterd Jouke zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol?

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Ronald-deopkomst.jpg

De opkomst van een terrier (geannuleerd)

Ronald Smink

Ronald Smink komt er aan mensen! De afgelopen jaren liet Ronald in zijn programma’s ‘Bor Knok’ en ‘Bonanza’ zien over uitzonderlijke talenten te Ronald-deo komt er aan mensen! De afgelopen jaren liet Ronald in zijn programma’s ‘Bor Knok’ en ‘Bonanza’ zien over uitzonderlijke talenten te Ronald-depkomstbeschikken. De absurdistische maar ook zeer herkenbare humor van deze Fries komt volledig tot bloei in zijn nieuwe, derde avondvullende programma.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ellen_dikker_groene_vingers.jpg

Groene vingers

Ellen Dikker

Typetjes met een tragisch randje
Ellen Dikker is onbetwist ‘typetjes-specialist’. Ze sleepte een nominatie voor de prestigieuze Neerlands Hoop Cabaretprijs in de wacht en is columniste op Radio 2.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/cranberrrys.jpg

Vlieland en de Cranberry’s

Jan Houter, alias 'Jan van Vlieland'

In Vlieland en de Cranberry’s wordt u meegenomen door de geschiedenis van het eiland en haar Cranberry’s. Dit doet Jan Houter, alias ‘Jan van Vlieland’, met behulp van bijzonder beeldmateriaal. Jan, auteur, ondernemer en ‘duizendpootorganisator’ op het eiland, heeft één grote passie en dat is de geschiedenis van ‘zijn’ eiland.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Micha_Wertheim_-_Micha_Wertheim_voor_Zichzelf_-_foto_Merlijn_Doomernik.jpg

Micha Wertheim Voor Zichzelf

Micha Wertheim

Prikkelend, tergend en tegendraads

De afgelopen tien jaar heeft Micha Wertheim er alles aan gedaan om het zijn publiek naar de zin te maken. Voor het publiek was dat fijn, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Precies. Daarom heeft Micha besloten dat hij deze keer de rollen om gaat draaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig want deze voorstelling speelt Micha Wertheim Voor Zichzelf.

Lees verder »

KIRSTEN VAN TEIJN

Heilloos

Met een half uur uit haar programma Heilloos won Kirsten van Teijn in 2013 grandslam de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Eerder sleepte Kirsten ook de jury- en publieksprijs in de wacht op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

Kirsten is een echte Heiloose, ze groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Nee, géén Heilloze… zoals haar grootvader die al dertig jaar een dubbelleven bleek te hebben geleefd. Kirsten peutert aan datgene wat wij het liefst verborgen houden; ze grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los. Ze verleidt, troost en deelt rake klappen uit op momenten dat je het ’t minst verwacht. In het juryrapport uit Groningen staat ze niet voor niets omschreven als: ‘een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven’.

Entree 9,50
Reserveren: 0562 451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Janne-schra-e1405087809419.jpg

Janne Schra en Ronald Snijders

Horizontoer

De ietwat onverwachte combinatie van zangeres Janne Schra en schrijver-theatermaker Ronald Snijders begeeft zich op het glibberige pad van het Nederlandstalige luisterlied. Een ode aan hun favoriete liedjes uit de vorige eeuw begeleid door de band EmCiBi.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/BarbaraBreedijkfotoRebkeKlokke.jpg

‘En hoe voelt u zich hierbij?!’

Barbara Breedijk

Kleinkunstenaar Barbara Breedijk speelt ‘En hoe voelt u zich hierbij?!’ Deze blonde onorthodoxe krullenbol zingt liedjes over de meest verrassende onderwerpen, terwijl haar gitaar en ukelele daar trouw achteraan kwispelen. Haar liedjes introduceert ze op een eigenzinnige en aanstekelijke manier aan het publiek!
Reserveren:(0562) 451-154
Entree €9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/thijs_van_domburg.jpg

Stand-Up Superhero

Thijs van Domburg

In Stand-Up Superhero brengt Thijs een kritische ode aan de superheldenfilm. Ondersteund door fragmenten op het witte doek presenteert Thijs een voorstelling van een uur waarin hij zijn haat en liefde voor het genre de vrije loop laat. Als comicliefhebber en fervent bioscoopbezoeker is Thijs de gedroomde doelgroep voor de superheldenfilm. Maar waarom komt hij dan zo vaak ziedend van woede de zaal uit? Hoe kregen ze het voor elkaar om een slechte film te maken over één van de gaafste superhelden ooit (Wolverine)? En ja, The Dark Knight was geniaal, maar Thijs is Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze nog niet vergeten.

Thijs trakteert het publiek op zijn favoriete en (vooral) zijn meest gehate fragmenten, voorzien van zijn commentaar, in een comedyshow van 60 minuten, waar elke filmliefhebber én –hater nog lang van zal nagenieten.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/10322766_755142431184261_6094978787721148650_n.jpg

Benefitconcert voor door de vloed getroffen gebieden in Servië en Bosnië

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III geeft benefietconcert in Podium Vlieland voor slachtoffers watersnood Balkan

Vrijdag 23 mei, Podium Vlieland, aanvang 20.30 uur, toegang gratis, giften naar Giro 6251 hulpactie Rode Kruis

Meer info:

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Talk_Salon_pers2.jpg

Tegen Wie zal ik vandaag eens praten?

Talk Salon

Een interactieve infotainment met Wilma Paalman

Op zaterdag 17 mei 2014 vindt er in het podium Vlieland, op het mooie Waddeneiland Vlieland, een speciale editie van de Talk Salon plaats. Het onderwerp van deze Talk Salon is:

Tegen Wie zal ik vandaag eens praten?

Een opmerkelijke tekst! Zeker als je weet dat de tekst 2000 jaar voor Christus is geschreven in het Oude Egypte. Voor de meesten van ons geen onbekende vraag op één of meerdere momenten in ons leven.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2014-04-22_om_00.05.44.png

JIJ MOET DANSEN

ROC Friese Poort Leeuwarden

JIJ MOET DANSEN Een theatervoorstelling over vriendschap, intimiteit, liefde, trouw en dood, los gebaseerd op het boek JIJ MOET DANSEN OP MIJN GRAF van Aiden Chambers.

Gratis toegang!

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/poster_partizanen.jpg

De Partizanen

Merijn Scholten en Thomas Gast

Droogkomische sketches met groot gevoel voor taal

Het debuutprogramma van De Partizanen.
Daar kun je maar beter bij geweest zijn.

Kenners noemen het cabaret. De Partizanen noemen het een beweging. Een beweging waar je bij kunt horen. Dus kom en laat je overtuigen van de weldadige werking van een geheel verzorgd avondje Partizanië.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/LKOptieRes400567-5225f7ea72ad8.jpg

Wie ben je

Lenny Kuhr

Een nieuw muziektheater programma van Lenny Kuhr.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/BERNARD_Thomas_Wander_als_Bernard_Van_de_Wiele___foto_Sander_Niewenhuys.jpeg

Bernard

Joggem en Hidde Simons

BERNARD is een niet-alledaagse film over universele thema’s, gebaseerd op de monoloog Olivetti ’82 van de bekende Vlaamse toneelschrijver Eriek Verpale. Filmmakers Hidde Simons en Joggem Simons zagen het stuk voor het eerst in 2000. Net als in hun uiteindelijke verfilming voerde acteur Thomas Wander Oerlemans zijn afstudeervoorstelling uit in de vorm van een monoloog. Anderhalf uur lang sleurt hij de kijker als Bernard Van de Wiele door zijn leven.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2013-03-18_om_084811.png

Hélemaal Hums

Arie Vuyk

Arie Vuyk maakt cabaret zoals cabaret bedoeld is: geen videoschermen, geen hiphop en u kunt veilig op de eerste rij zitten. Beloofd. Emotie - ontwerper, allemansintellectueel, taalgoochelaar, liedjesmaker en grappenkanon, Arie is het allemaal!

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Drijfhout_in_duin0b_1.JPG

Drijfhout

Drijfhout

Muziek en verhalen van Vlieland, de Wadden en (ver) daar buiten, gebracht door het bekende Vlielandse duo Drijfhout . Folk, eilandliedjes, seasongs en shanties, als altijd aan elkaar gesmeed met sterke en ontroerende verhalen. Een avond vol mooie muziek, humor, romantiek en melancholie. De muziek van de zee, de muziek van het eiland.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Madame_Croche_016.jpg

Madame Croche

Passies & Havinga

Madame Croche is een programma van zangeres Gea Passies en pianist Johannan Havinga. Het betreft een muzikale voorstelling rond de Franse componist Achille Claude Debussy (1862-1918). Met zijn aparte klankencombinaties en ongewone harmonieën heeft Debussy de klassieke muziek in het begin van de 20-ste eeuw in geheel nieuwe banen geleid.

Lees verder »

Pagina 3 van 6 -  < 1 2 3 4 5 >  Laatste ⟩