Podium Vlieland, theater overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/347z05s.jpg

BEPERKT HOUDBAAR

Stefan Hendrikx en Andries Tunru

Een geïmproviseerde comedyfilm

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/gerardenbasstaan-gitaar2_gesneden.jpg

Gerard Wortel op Vlieland - Grote doorbraak

Gerard Wortel en Bas van Waard

GERARD WORTEL draait er niet omheen (liedjes / kleinkunst) hilarisch – diepgaand - absurd – ontroerend

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/57.jpg

1666: Het Vlie brandt

Jan Houter alias Jan Van Vlieland

Op 19 en 20 augustus 2016 vinden op Vlieland en Terschelling een aantal herinneringsmanifestaties plaats over twee grote rampen tijdens de Tweede Engelse oorlog: de ondergang van een grote vloot bij Vlieland en de vernietiging van het dorp West-Terschelling in augustus 1666.

Reserveren: (0562) 451154 of via info@podiumvlieland.nl
Entree €8,50

Datas t/m 1 juni 2016:

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/20161021_ws_EllenDikker.jpg

Buitenspel

Ellen Dikker

Ellen Dikker: cabaretière, geroemd om haar typetjes, genomineerd voor de Neerlands Hoop én columniste bij Het Parool.

Entree €12,50
Reserveren (0562) 451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/persfoto-pieter-jouke-de-dingen-die-ik-dacht-fotograaf-thierry-schut_d.jpg

TRY-OUT: DINGEN DIE IK DACHT

PIETER JOUKE

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. Bewust zit er in nagenoeg iedere zin een grap of een valkuil of iets dat raar klinkt, maar stiekem wel klopt. Daarnaast is Jouke in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalen- verteller.
Entree €9,50
Reserveren: (0562) 451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/16_09_22_Anne_Neuteboom_beeld_2.jpg

Weg

Anne Neuteboom

In 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie. In 2014 winnaar van juryprijs Griffioen/Zuidplein cabaretfestival. In 2015 winnaar van jury- en publieksprijs cabaretfestival Cameretten. Seizoen 16/17 toert ze met haar eerste avondvullende voorstelling Weg door het hele land.

Entree € 9,50 Reserveren (0562) 451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/poster_klein.jpg

Aangeschoten wild (geanuleerd)

Dian Liesker (cabaret)

“Liesker probeert haar man onder de tafel te zuipen, vergeet de kinderen op bed te leggen en zou een oude hamster het liefst euthaniseren in de magnetron. Je gelooft het nog ook, want ze is een beetje vreemd, die Liesker. Vreemd en fascinerend. Betere eigenschappen kan een theatermaakster zich nauwelijks wensen.” - HET PAROOL

Reserveren (0562) 451154 Entree € 9,50

http://www.tvbtheaterproducties.nl/artiesten/dian-liesker

Lees verder »

Volg je droom!

Voor galg en rad

‘Volg je droom!’ hoor en lees je steeds vaker. Als moderne mens tel je tegenwoordig niet mee als je geen geweldig levensdoel of -plan voor ogen hebt en er tussendoor ook nog van geniet. Maar hoe werkt dat nu wanneer jouw droom wat minder mainstream is dan die van anderen?

Reserveren (0562) 451-154
Entree € 7,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Kirsten-van-Teijn-ZALF-1.jpg

Try out - Zalf

Kirsten van Teijn

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang.
Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen.
Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt.
http://www.kirstenvanteijn.nl
entree € 9,50

Lees verder »

De Engelse Furie.

Sprooksprekers van de Kamper Kogge

Kees Hardeman en Reyer van ’t Hul vormen de Sprooksprekers van de Kamper Kogge.

Lees verder »

Over ’t wad

Henk Tameling

Henk Tameling leest voor uit zijn nieuwste bundel Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (Uitgave van FlevoMedia, Harlingen) Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden inspireren Henk Tameling (1952) tot het schrijven over zijn belevenissen op het wad. Jutten, wadlopen, strandkunst, strandwachten, eilandhoppen, dokter Deen, plastic soep en andere waddenonderwerpen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/fotos_Anne-Marie_augustus_2011_4.jpg

Anne-Marie Konincks en Guus Westdorp

Muziek

Anne-Marie Konincks is cabaretière/actrice/zangeres/model.

Zij heeft een ruime ervaring in het theater, speelde in verschillende films en televisieseries, werkte samen met John Kraaykamp, Tineke Schouten, Frits Lambrechts en Wim Wama.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2016-05-12_om_17.19.45.png

Pinksteravond met Lubach

ARJEN LUBACH

Pinksteravond verzorgt schrijver en komiek Arjen Lubach een lezing in theater Podium Vlieland. Aan de hand van komische verhalen, columns en ervaringen, neemt Arjen u een uur lang mee door zijn leven en de dingen die hem opvallen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2016-03-16_om_14.22.37.png

Tot nu toe

Pieter Jouke

In ‘Tot Nu Toe’ ploeterd Jouke zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol? Waarom niet gewoon smijten met je talent en niet steeds die billen bij elkaar? Waarom bieden in het verleden behaalde resultaten niet wat meer vertrouwen voor de toekomst? Pieter Jouke legt het uit. Misschien wel via een absurde omweg, maar hij geeft u ook de mogelijkheid om voortaan de toekomst niet te wantrouwen.

Alles komt altijd goed. In ieder geval. Tot Nu Toe. Oh en ‘ploeterd’ moet natuurlijk zijn ‘ploetert’, ik wilde alleen maar even checken of u wel scherp was. Hartelijke JOE!

Reserveren: (0562) 451-154 of via info@podiumvlieland.nl
Entree 9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Arjen_Lubach.png

Paaszondag met Lubach

ARJEN LUBACH

Paasavond verzorgt schrijver en komiek Arjen Lubach een lezing in theater Podium Vlieland. Aan de hand van komische verhalen, columns en ervaringen, neemt Arjen u een uur lang mee door zijn leven en de dingen die hem opvallen. “Vlieland is mijn favoriete eiland ooit, Eurazië niet meegerekend. Toen ik twintig was werkte ik zelfs nog een zomer in de jachthaven. Hier optreden is dan ook een groot genoegen.” Na de lezing van Lubach is er gelegenheid tot het stellen van vragen of het kopen en laten signeren van een van zijn romans.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/boomhutzaken.jpg

DE LANG ZULLEN WE LEVEN TOUR

Boomhutzaken

De allerjongste cabaretiers van Nederland op één avond. Dat belooft nogal wat. We hebben de krachten gebundeld, we gaan samen touren. Omdat we van elkaar willen leren, omdat we samen iedere zaal weer een fantastische, afwisselende avond willen bezorgen en omdat het gewoon veel gezelliger is. Drie voorstellingen, elk een half uur op één avond voor één prijs. En daar wilt u bij zijn, zodat u later kunt zeggen: ‘Om hen heb ik zo hard gelachen, toen er gewoon nog kaartjes voor waren.’
Entree €9,50 reserveren (0562)451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Katinka_Krijgsman-107817.jpg

Mijn nachten met Churchill (try out)

Diederik van Vleuten

Historisch getint, documentaireachtig kleinkunst programma

In Mijn Nachten met Churchill probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem vertrouwelijk in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld - de onwrikbare pijlers van het mannenbestaan -, zijn zoon liever complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. En waarom hij meer dan vijftig jaar na het overlijden van Churchill bijna iedere dag, maar zeker iedere nacht aan de legendarische oorlogsleider denkt.

Reserveren (0562)451-154 €12,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Persfoto.png

It frije lân

Wiebe Kaspers

Wiebe maakt speelse popmuziek, met Friestalige teksten die hout snijden. Dit seizoen tourt hij in de theaters en op festivals samen met zijn band.

Lees verder »

ECHTE VRIENDSCHAP

Simon Vuyk

(Geannuleerd)

10-11 november in Podium Vlieland

Dag van de Vriendschap

intiem & exclusief

Op veler verzoek is besloten om de Avond van de Vriendschap in Podium Vlieland te verplaatsen van aanstaande dinsdag 10 november naar zaterdag 4 juni 2016. Tientallen mensen hebben de afgelopen dagen aangegeven heel graag naar deze theatervoorstelling te willen komen maar niet te kunnen op deze (doordeweekse) dinsdag. Om al deze mensen niet teleur te hoeven stellen is voor dit uitstel gekozen. De personen die voor 10 november een kaartje of arrangement/overtocht hadden aangeschaft krijgen uiteraard hun geld terug. We hopen op hun begrip voor dit besluit.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Kiki2-LR.jpg

Wie Kijkt?

Kiki Schippers

Kiki Schippers Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival.
Kiki Schippers werd in 1988 geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Ze studeerde o.a. filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Theatraal Performance aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2009 liep ze stage in Buenos Aires en maakte daar een voorstelling over Mercedes Sosa. In 2011 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie voor cabaret in ‘s-Hertogenbosch en sindsdien speelt, schrijft en regisseert ze theatervoorstellingen vol liedjes. In 2012 bracht ze haar album DAGVRIEND uit en momenteel werkt ze aan een nieuwe EP.

donderdag 05 november, 2015 20:30u

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Pepijn-Schoneveld-Morgen-Klaart-Het-Op-Ruud-Baan-Studio-Raar.jpg

MORGEN KLAART HET OP

Pepijn Schoneveld

Na zijn goed ontvangen eerste avondvullende show Meneer Jongetje (Parool ★★★, 8weekly ★★★★, 1e rang ★★★★) keert Pepijn terug met een hoopvolle tweede show Morgen klaart het op. Het jongetje is een meneer geworden.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ariebelle.jpg

Bij de horizon linksaf

Arie Vuyk

Een voorstelling van Arie Vuyk is als een goed gevulde goodiebag: de ene verrassing na de andere en voor elk wat wils!
In Bij de horizon linksaf gaat Arie op zoek naar de grenzen van zijn kunnen. En daarbij stuit hij op levensvragen als: Kun je met ademen je geld verdienen?
Bestaat Veenendaal echt? En zo ja, waarom?
Eén ding is zeker: een onmisbare avond lachen op hoog niveau, waarbij u geleid wordt door Arie, uw veilige gids in het land van de grenzeloosheid.
Reserveren:(0562) 451-154
Entree € 9,50

Lees verder »

Pagina 2 van 6 -  < 1 2 3 4 >  Laatste ⟩