Podium Vlieland, theater overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

Over ’t wad

Henk Tameling

Henk Tameling leest voor uit zijn nieuwste bundel Over ’t wad. Drieëntwintig belevenissen (Uitgave van FlevoMedia, Harlingen) Vlieland, Terschelling en de andere Waddeneilanden inspireren Henk Tameling (1952) tot het schrijven over zijn belevenissen op het wad. Jutten, wadlopen, strandkunst, strandwachten, eilandhoppen, dokter Deen, plastic soep en andere waddenonderwerpen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/fotos_Anne-Marie_augustus_2011_4.jpg

Anne-Marie Konincks en Guus Westdorp

Muziek

Anne-Marie Konincks is cabaretière/actrice/zangeres/model.

Zij heeft een ruime ervaring in het theater, speelde in verschillende films en televisieseries, werkte samen met John Kraaykamp, Tineke Schouten, Frits Lambrechts en Wim Wama.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2016-05-12_om_17.19.45.png

Pinksteravond met Lubach

ARJEN LUBACH

Pinksteravond verzorgt schrijver en komiek Arjen Lubach een lezing in theater Podium Vlieland. Aan de hand van komische verhalen, columns en ervaringen, neemt Arjen u een uur lang mee door zijn leven en de dingen die hem opvallen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schermafbeelding_2016-03-16_om_14.22.37.png

Tot nu toe

Pieter Jouke

In ‘Tot Nu Toe’ ploeterd Jouke zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol? Waarom niet gewoon smijten met je talent en niet steeds die billen bij elkaar? Waarom bieden in het verleden behaalde resultaten niet wat meer vertrouwen voor de toekomst? Pieter Jouke legt het uit. Misschien wel via een absurde omweg, maar hij geeft u ook de mogelijkheid om voortaan de toekomst niet te wantrouwen.

Alles komt altijd goed. In ieder geval. Tot Nu Toe. Oh en ‘ploeterd’ moet natuurlijk zijn ‘ploetert’, ik wilde alleen maar even checken of u wel scherp was. Hartelijke JOE!

Reserveren: (0562) 451-154 of via info@podiumvlieland.nl
Entree 9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Arjen_Lubach.png

Paaszondag met Lubach

ARJEN LUBACH

Paasavond verzorgt schrijver en komiek Arjen Lubach een lezing in theater Podium Vlieland. Aan de hand van komische verhalen, columns en ervaringen, neemt Arjen u een uur lang mee door zijn leven en de dingen die hem opvallen. “Vlieland is mijn favoriete eiland ooit, Eurazië niet meegerekend. Toen ik twintig was werkte ik zelfs nog een zomer in de jachthaven. Hier optreden is dan ook een groot genoegen.” Na de lezing van Lubach is er gelegenheid tot het stellen van vragen of het kopen en laten signeren van een van zijn romans.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/boomhutzaken.jpg

DE LANG ZULLEN WE LEVEN TOUR

Boomhutzaken

De allerjongste cabaretiers van Nederland op één avond. Dat belooft nogal wat. We hebben de krachten gebundeld, we gaan samen touren. Omdat we van elkaar willen leren, omdat we samen iedere zaal weer een fantastische, afwisselende avond willen bezorgen en omdat het gewoon veel gezelliger is. Drie voorstellingen, elk een half uur op één avond voor één prijs. En daar wilt u bij zijn, zodat u later kunt zeggen: ‘Om hen heb ik zo hard gelachen, toen er gewoon nog kaartjes voor waren.’
Entree €9,50 reserveren (0562)451-154

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Katinka_Krijgsman-107817.jpg

Mijn nachten met Churchill (try out)

Diederik van Vleuten

Historisch getint, documentaireachtig kleinkunst programma

In Mijn Nachten met Churchill probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem vertrouwelijk in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld - de onwrikbare pijlers van het mannenbestaan -, zijn zoon liever complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. En waarom hij meer dan vijftig jaar na het overlijden van Churchill bijna iedere dag, maar zeker iedere nacht aan de legendarische oorlogsleider denkt.

Reserveren (0562)451-154 €12,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Persfoto.png

It frije lân

Wiebe Kaspers

Wiebe maakt speelse popmuziek, met Friestalige teksten die hout snijden. Dit seizoen tourt hij in de theaters en op festivals samen met zijn band.

Lees verder »

ECHTE VRIENDSCHAP

Simon Vuyk

(Geannuleerd)

10-11 november in Podium Vlieland

Dag van de Vriendschap

intiem & exclusief

Op veler verzoek is besloten om de Avond van de Vriendschap in Podium Vlieland te verplaatsen van aanstaande dinsdag 10 november naar zaterdag 4 juni 2016. Tientallen mensen hebben de afgelopen dagen aangegeven heel graag naar deze theatervoorstelling te willen komen maar niet te kunnen op deze (doordeweekse) dinsdag. Om al deze mensen niet teleur te hoeven stellen is voor dit uitstel gekozen. De personen die voor 10 november een kaartje of arrangement/overtocht hadden aangeschaft krijgen uiteraard hun geld terug. We hopen op hun begrip voor dit besluit.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Kiki2-LR.jpg

Wie Kijkt?

Kiki Schippers

Kiki Schippers Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival.
Kiki Schippers werd in 1988 geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Ze studeerde o.a. filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Theatraal Performance aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2009 liep ze stage in Buenos Aires en maakte daar een voorstelling over Mercedes Sosa. In 2011 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie voor cabaret in ‘s-Hertogenbosch en sindsdien speelt, schrijft en regisseert ze theatervoorstellingen vol liedjes. In 2012 bracht ze haar album DAGVRIEND uit en momenteel werkt ze aan een nieuwe EP.

donderdag 05 november, 2015 20:30u

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Pepijn-Schoneveld-Morgen-Klaart-Het-Op-Ruud-Baan-Studio-Raar.jpg

MORGEN KLAART HET OP

Pepijn Schoneveld

Na zijn goed ontvangen eerste avondvullende show Meneer Jongetje (Parool ★★★, 8weekly ★★★★, 1e rang ★★★★) keert Pepijn terug met een hoopvolle tweede show Morgen klaart het op. Het jongetje is een meneer geworden.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ariebelle.jpg

Bij de horizon linksaf

Arie Vuyk

Een voorstelling van Arie Vuyk is als een goed gevulde goodiebag: de ene verrassing na de andere en voor elk wat wils!
In Bij de horizon linksaf gaat Arie op zoek naar de grenzen van zijn kunnen. En daarbij stuit hij op levensvragen als: Kun je met ademen je geld verdienen?
Bestaat Veenendaal echt? En zo ja, waarom?
Eén ding is zeker: een onmisbare avond lachen op hoog niveau, waarbij u geleid wordt door Arie, uw veilige gids in het land van de grenzeloosheid.
Reserveren:(0562) 451-154
Entree € 9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Krijn_van_Noordwijk-94787.jpg

Polderman tiert welig (try out)

Katinka Polderman

Onverstoorbaar * Gortdroog * Licht absurdistisch * Hilarisch en Ontroerend

Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners. En Polderman tiert welig voort, ook in dit vijfde programma. Niet met stemverheffingen en schreeuwerij, maar met krulletters, goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig. Reserveren: (0562) 451-154
Entree € 12,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/A5_JV_nieuw-1.jpg

JONG & VEELBELOVEND (“Mijn jaren 70”)

JAN ROT

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen,
Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij…”
In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium: “Zeker van frontman Jan Rot zullen we in de toekomst meer gaan horen.”

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/_____Thijs_Kemperink___Zleur.jpg

Zleur

Thijs Kemperink

Thijs vraagt zich in zijn derde programma af of we niet te druk zijn en ons laten meesleuren met nieuwe trends en verwachtingspatronen van anderen. Leven we het leven of sleuren we ons naar ons werk?.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/bram.jpg

Psychiatrisch cabaret

Bram Bakker

Psychiatrisch cabaret door Bram Bakker

Lees verder »

De Voorspelling ..op zoektocht naar magische klanken..

Zonamak

Deze voorspelling wordt als volgt verwoord
Wanneer de ene broer de ander vermoordt
Dan zal de haven van Vlieland ontoegankelijk blijken
Volgen op deze broedermoord nog meerdere lijken
Als nogmaals een broer de hand aan de ander slaat
Waardoor de ongelukkige het leven laat
Dan is aan het lot niet meer te ontkomen
En zal de zee vrij door Vlieland stromen

De sage van Vlieland, het verhaal met muziek en film

Entree € 7,50 Reserveren(0562) 451-154

Lees verder »

Ballade van de kamerplant
, Poëzie & gitaar

Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poëzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poëzie van improvisaties vol dissonanten en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/img6526_33.jpg

GEEN PANIEK

Bram Bakker en Marjolijn van Kooten

Psychiatrisch cabaret, zo zou je dit dubbelprogramma kunnen typeren. Bram Bakker, de bekendste psychiater van Nederland, en cabaretière Marjolijn van Kooten proberen met Geen paniek elk het taboe dat op angst rust te doorbreken.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schilderportret.jpg

HET SPROOKJE VAN OOIT EN ALTIJD

Bep Schilder

In een historisch stadje langs een brede rivier groeit een meisje op met het syndroom van Asperger. Vader is hoogleraar (dogmatische) theologie. Moeder heeft een meer vrijzinnige achtergrond en is haar man en tien kinderen zeer toegewijd. Vanuit een onorthodoxe en authentieke levenshouding weet zij binnen het benauwende gereformeerde klimaat toch ruimte voor veel – uitbundig – plezier te scheppen. Op een ontwapenende manier neemt de auteur de lezer mee naar het oude donkere huis bij de middeleeuwse poort en het plantsoen daarachter. In de laatste hoofdstukken beschrijft zij haar belevenissen op een Iers schiereiland en het begin van een onstuimige liefdesaffaire…..

Met een bijdrage van dr. Els Blijd-Hoogewys,internationaal autismedeskundige, en tips voor kerkverlaters, ‘auties’ en andere gelukzoekers.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ramses.png

Ramses Liederen - Solo

Guus Westdorp

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen,ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/jeroen_kramer_5_foto_Anna_Theunissen.jpg

Miljoenen Idioten

Jeroen Kramer

JEROEN ZINGT EN SPEELT

Jeroen Kramer ontpopt zich als STAND-UP ZANGER

Lees verder »

Pagina 2 van 6 -  < 1 2 3 4 >  Laatste ⟩