Podium Vlieland, muziek overzicht en archief

Overzicht en archief van actuele en voorgaande voorstellingen.

http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Margreet_en_Jacq_duo.jpg

Tangata

Margret Markerink en Jacqueline Edeling

Tangata heeft al meerdere keren op Vlieland gespeeld.. vorig jaar nog in de kerk bij de kaarslicht concerten. En nu in Podium Vlieland op 10 september .

Reserveren: (0562) 451-154 of via info@podiumvlieland.nl

Entree € 12,50

Lees verder »

Volg je droom!

Voor galg en rad

‘Volg je droom!’ hoor en lees je steeds vaker. Als moderne mens tel je tegenwoordig niet mee als je geen geweldig levensdoel of -plan voor ogen hebt en er tussendoor ook nog van geniet. Maar hoe werkt dat nu wanneer jouw droom wat minder mainstream is dan die van anderen?

Reserveren (0562) 451-154
Entree € 7,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Kirsten-van-Teijn-ZALF-1.jpg

Try out - Zalf

Kirsten van Teijn

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang.
Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen.
Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt.
http://www.kirstenvanteijn.nl
entree € 9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/fotos_Anne-Marie_augustus_2011_4.jpg

Anne-Marie Konincks en Guus Westdorp

Muziek

Anne-Marie Konincks is cabaretière/actrice/zangeres/model.

Zij heeft een ruime ervaring in het theater, speelde in verschillende films en televisieseries, werkte samen met John Kraaykamp, Tineke Schouten, Frits Lambrechts en Wim Wama.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/peter_piek_alaska-2.jpg

Peter Piek in Podium Vlieland

Peter Piek

Peter Piek is a German painter, singer-songwriter, multi-instrumentalist, author and performance artist.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Podium_21_november_2013_laag.jpg

Pad van 4

Pad van 4

Laat u verrassen door een optreden van Vlielands vocaal kwartet Pad van 4 en geniet van a-cappella muziek van o.a. de Manhattan Transfer, King`s Singers, Comedian Harmonists, close-harmony, filmmuziek én enkele liederen over Vlieland ontbreken niet.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/IMG_2757.JPG

LIEFDESCONCERT

Charlote ten Brink

En warme avond vol met liedjes over de Liefde.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Persfoto.png

It frije lân

Wiebe Kaspers

Wiebe maakt speelse popmuziek, met Friestalige teksten die hout snijden. Dit seizoen tourt hij in de theaters en op festivals samen met zijn band.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Via_Sauvage.jpg

In the middle of nowhere

Noorderbreedte en Podium Vlieland presenteren:

Films tussen niks en nergens

vrijdag 13 t/m zondag 15 november, Vlieland
Eén eiland, drie dagen, zes films

Prachtige filmische landschappen, ontroerende verhalen. Samen met tijdschrift Noorderbreedte organiseren we een filmweekend met als titel ‘In the middle of nowhere’. Films over kleine gemeenschappen te midden van de grote, eindeloze natuur. Soms betekent dat een idyllisch bestaan, maar soms is het ook een kwestie van overleven.

Lees verder »

ECHTE VRIENDSCHAP

Simon Vuyk

(Geannuleerd)

10-11 november in Podium Vlieland

Dag van de Vriendschap

intiem & exclusief

Op veler verzoek is besloten om de Avond van de Vriendschap in Podium Vlieland te verplaatsen van aanstaande dinsdag 10 november naar zaterdag 4 juni 2016. Tientallen mensen hebben de afgelopen dagen aangegeven heel graag naar deze theatervoorstelling te willen komen maar niet te kunnen op deze (doordeweekse) dinsdag. Om al deze mensen niet teleur te hoeven stellen is voor dit uitstel gekozen. De personen die voor 10 november een kaartje of arrangement/overtocht hadden aangeschaft krijgen uiteraard hun geld terug. We hopen op hun begrip voor dit besluit.

Lees verder »

ELECTRIC LADY

 BEATRICE VAN DER POEL

Een ode aan Jimi Hendrix door BEATRICE VAN DER POEL

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/A5_JV_nieuw-1.jpg

JONG & VEELBELOVEND (“Mijn jaren 70”)

JAN ROT

“Ik ben pas zeventien, er kan nog zoveel komen,
Ik ben pas zeventien, het leven lacht naar mij…”
In een serie nieuwe liedjes keert ‘de langste zanger van Nederland’ terug naar zijn jeugd en de beslissende wendingen in het leven: de eerste zelfgespaarde voetbal, de eerste keer verliefd en natuurlijk de eerste keer op het podium: “Zeker van frontman Jan Rot zullen we in de toekomst meer gaan horen.”

Lees verder »

De Voorspelling ..op zoektocht naar magische klanken..

Zonamak

Deze voorspelling wordt als volgt verwoord
Wanneer de ene broer de ander vermoordt
Dan zal de haven van Vlieland ontoegankelijk blijken
Volgen op deze broedermoord nog meerdere lijken
Als nogmaals een broer de hand aan de ander slaat
Waardoor de ongelukkige het leven laat
Dan is aan het lot niet meer te ontkomen
En zal de zee vrij door Vlieland stromen

De sage van Vlieland, het verhaal met muziek en film

Entree € 7,50 Reserveren(0562) 451-154

Lees verder »

Ballade van de kamerplant
, Poëzie & gitaar

Anne Broeksma en Gertjan Adema

Deze voorstelling lijkt het verhaal te vertellen van alledaagse dingen, zoals een kamerplant, een fiets, of een wekker. Maar in de poëzie van dichteres Anne Broeksma komen dingen vaak tot leven en lijken mensen verdacht veel op dingen. Met liefde voor absurdisme en altijd in gevecht met rationele en irrationele gedachten brengt Anne haar gedichten. Gitarist Gertjan Adema voorziet haar poëzie van improvisaties vol dissonanten en laat het publiek tussendoor genieten van ballades en raga’s uit alle hoeken van de wereld.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Schilderportret.jpg

HET SPROOKJE VAN OOIT EN ALTIJD

Bep Schilder

In een historisch stadje langs een brede rivier groeit een meisje op met het syndroom van Asperger. Vader is hoogleraar (dogmatische) theologie. Moeder heeft een meer vrijzinnige achtergrond en is haar man en tien kinderen zeer toegewijd. Vanuit een onorthodoxe en authentieke levenshouding weet zij binnen het benauwende gereformeerde klimaat toch ruimte voor veel – uitbundig – plezier te scheppen. Op een ontwapenende manier neemt de auteur de lezer mee naar het oude donkere huis bij de middeleeuwse poort en het plantsoen daarachter. In de laatste hoofdstukken beschrijft zij haar belevenissen op een Iers schiereiland en het begin van een onstuimige liefdesaffaire…..

Met een bijdrage van dr. Els Blijd-Hoogewys,internationaal autismedeskundige, en tips voor kerkverlaters, ‘auties’ en andere gelukzoekers.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/douwebob.jpg

Pass it on

Douwe Bob

‘Keep your memories alive. What seems lost is still inside. Practice love until you master it. And pass it on.’ Uit: Pass It On ‘Bedenk zelf wat je waardevol vindt en deel dat vervolgens met gelijkgestemden’, dat is de boodschap van titelnummer Pass It On. Liefde vooral. Douwe Bob: ‘Ik ben geen zedenpreker, maar ik vind dat liefde en respect voor elkaar er de laatste jaren bekaaid van af komen. I

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/TimKnol.jpg

Soldier On - SOLO

Tim Knol

Tim Knol is terug met met zijn derde plaat, Soldier On. Na veel reizen, fotograferen en muziek schrijven heeft Tim de afgelopen maanden hard gewerkt aan de opnames zijn nieuwe album. Tim produceerde de plaat zelf: ‘Meer dan ooit voelt dit als de plaat die ik moest maken. En ben ik enorm trots nu hij af is.’

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/ramses.png

Ramses Liederen - Solo

Guus Westdorp

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen,ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar: als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/jeroen_kramer_5_foto_Anna_Theunissen.jpg

Miljoenen Idioten

Jeroen Kramer

JEROEN ZINGT EN SPEELT

Jeroen Kramer ontpopt zich als STAND-UP ZANGER

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Guus_en_Ernst.jpeg

‘Lied van mijn vader’

Ernst de Corte, Guus Westdorp

n ‘Lied van mijn vader’ zingt Ernst de Corte liedjes van zijn vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘Hallo Koning Onbenul’. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij ‘Dag mevrouw van Velzen…’ op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden’. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengen bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/Channah_CD_Persfoto.jpg

Syrup & Rain

Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt. De 28-jarige singer-songwriter heeft zich ontwikkeld tot een artiest met een geheel eigen sound. Haar warme, karakteristieke stem, begeleid door melodische composities geven Channah haar kenmerkende stijl, zoals die is terug te horen op haar debuutalbum Syrup & Rain, dat verleden jaar werd gepresenteerd in een overvol Paradiso. Eerder schreef Channah al met Anouk, Dennis Kolen en Ed Struijlaart, op dit album dragen Niels Geusebroek en Sandy Dane een steentje bij.

Syrup & Rain bevat veelal persoonlijke, autobiografische liedjes, waarin troost en aanmoediging een vaak terugkerend thema vormen.

Honderden optredens heeft Channah al achter de rug. Zij was onder andere te horen op Radio 1, 2 en 3FM, vele festivals, in het Concertgebouw en in New York.

“Als je als singer-songwriter het gemoed van de luisteraars kunt bespelen, al vanaf de eerste noten, kun je meer dan mooi zingen alleen.” - 3voor12

RESERVEREN (0562) 451154 Entree €9,50

Lees verder »
http://www.podiumvlieland.nl/images/evenement/lammerentoer1.jpg

De Lammerentoer 2015 - aanstormend cabarettalent

Koningstheateracademie

Ieder voorjaar laat de Koningstheateracademie haar lammeren weer los. En dit jaar nemen ze ook de veerboot naar Vlieland. Studenten die talent hebben en nu leren er mee om te gaan. Creatieve, humorvolle geesten die over een aantal jaar niet meer te zien zijn in de kleine theaters maar de grote zalen vullen.

Lees verder »

Pagina 2 van 6 -  < 1 2 3 4 >  Laatste ⟩